1. HABERLER

  2. İŞKUR

  3. Çoğu vatandaş bu hakkını bilmiyor! İŞKUR'dan 2800 TL maaş iş imkanı müjdesi: İşte detaylar...
Çoğu vatandaş bu hakkını bilmiyor! İŞKUR'dan 2800 TL maaş iş imkanı müjdesi: İşte detaylar...

Çoğu vatandaş bu hakkını bilmiyor! İŞKUR'dan 2800 TL maaş iş imkanı müjdesi: İşte detaylar...

İşsizliğin yükseldiği bölgelerde uygulanan ve istihdamı sağlanamayan vatandaşların çalışmasına destek olan İŞKUR TYP, ekonomik anlamda zorluk yaşayan pek çok vatandaş için umut kapısı oluyor.

A+A-

İŞKUR TYP, artan işsizliğin neticesinde varlık gösteren ve işsizlik sorunuyla karşı karşıya kalan kişilere geçici süreyle iş olanağı sağlamayı hedefleyen bir proje. Çevre temizliği, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan okullarda onarım işleri, park düzenlemeleri ve ağaçlandırma gibi değişik alanlarda yarattığı istihdam imkanlarıyla, iş bulmakta zorlanan yurttaşlara yardımcı olmayı devam ettiriyor. Bu yazımızda, İŞKUR TYP'den yararlanmak isteyenlerin bilmesi gerekli olan önemli ayrıntıları sıraladık.

İŞKUR TYP NEDİR?

İstihdam bekleyen nüfus arttıkça ekonomik ve toplumsal bir çok sorun da önlenemez hâle geliyor. İşsizliğin azaltılması ve işsizlik sigortası hizmetlerinin yürütülmesi amacı ile kurulmuş olan İŞKUR ise oluşturmuş olduğu bu program sayesinde binlerce insan için iş kapısı aralıyor. Toplum Yararına Program yani TYP, iş bulma konusunda sorun yaşamakta olanların çalışma alışkanlığından ve iş disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek ülkedeki iş gücü kaybını da önlemeyi hedefliyor. Farklı katılım koşulları bulunan TYP; katılımcılara çevre düzenleme, onarım ve temizlik alanlarında çalışma fırsatı sunuyor.

TYP MAAŞI NE KADAR?

Çalışma süresini kapsayan her ay için minimum tutarda ödeme yapan İŞKUR TYP; katılımcıların rahat bir nefes almasına ve omuzlarındaki yükün azalmasına yardım ediyor. 2 000 825 lira 90 kuruş olarak belirlenen TYP maaşı, katılım koşullarını sağlamakta olan tüm vatandaşların geçim sıkıntısına derman oluyor.

TYP KATILIM ŞARTLARI NELER?

İŞKUR'a kayıtlı ve hâlihazırda işsiz olmak
Emekli ya da malul aylığı almıyor olmak
18 yaşını doldurmuş olmak
Öğrenci olmamak (Açık öğretim ve açık lise öğrenciliği hariç)
Katılımcı olunması durumunda da hanedeki toplam gelirin, net minimum ücretin 1,5 katını aşmıyor olması

KATILIMCILAR NASIL SEÇİLİYOR?

İŞKUR TYP katılımcıları; noter kurası yönetimi, liste yönetimi ve % seksen noter kurası, % yirmi de liste yönetimi olacak biçimde üç farklı yöntemle belirleniyor. Kadınlar, 35 yaş üstü kişiler, engelliler, eski hükümlüler ve terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde sakatlananlar gibi istihdamda güçlük yaşamakta olan bireyler birinci listede yer alırken, bu durumların dışında bulunan kişiler ise ikinci listeye yerleştiriliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.