1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Çocuklu ailelere büyük müjde! Her ay çocuk başına para ödenecek! Çocuk yardımı ekranı açıldı! İşte detaylar...
Çocuklu ailelere büyük müjde! Her ay çocuk başına  para ödenecek! Çocuk yardımı ekranı açıldı! İşte detaylar...

Çocuklu ailelere büyük müjde! Her ay çocuk başına para ödenecek! Çocuk yardımı ekranı açıldı! İşte detaylar...

Ailelerin merakla beklediği bilgileri paylaşmak için heyecanlandıran haber duyuruldu! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Nafaka Bileşeni kapsamında sağlanan yardımlara ilişkin detayları açıkladı.

A+A-

Ailelerin merakla beklediği bilgileri paylaşmak için heyecanlandıran haber duyuruldu! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Nafaka Bileşeni kapsamında sağlanan yardımlara ilişkin detayları açıkladı.

İhtiyaç sahibi ailelere çocuk sayısına göre değişen miktarlarda aylık nakit ödemeler yapılıyor. Başvurular yapıldıktan sonra uygunluk durumu belirlenir ve PTT (Türk Posta ve Telgraf Kurumu) aracılığıyla anında nakit ödeme yapılabilir. Nafaka Bileşeni nedir, başvuru şartları ve daha fazlası için e-devlet başvuru ekranı karşınızda!

"Çocuklarının geleceği için destek arayan ailelere müjde geldi! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Nafaka Bileşeni kapsamında sağlanan yardımlara e-Devlet üzerinden başvuru yapılabileceğini duyurdu. 2023 yılından itibaren 1, 2, 3, 4 ve üzeri çocuklar başvuru ile birlikte düzenli ödeme almaya başlayacak.Haberimizde kimlerin nafaka alacağı ve başvuru süreci detayları yer alıyor.Ayrıca nafaka miktarı da merak edilen konular arasında yer alıyor. nafaka başvurusu gereksinimleri ve daha fazlası..."

"Nafaka Bileşeni ile ilgili önemli bilgiler ortaya çıktı! Eski Bakan Derya Yanık, sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına ek destek verileceğini bildirdi. 'Nafaka Bileşeni' kapsamında ailelerin 350 bin liradan 350 bin liraya kadar destek alacağı belirtildi. TL'nin çocuk sayısına göre aylık 650 TL'ye yükseltileceğini ifade eden Bakan Yanık, '1-2 çocuklu ailelere 350 TL, 3 çocuklu ailelere 450 TL, 4 çocuklu ailelere 550 TL, 5 ve üzeri çocuklu haneler için 650 TL'dir. Haberimizde Nafaka Bileşeninden kimlerin yararlanabileceği ve başvuru şartları yer alıyor."

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında yapılan nafaka ödemelerinin Kasım ayından itibaren hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını duyurdu. SED yardımı miktarının ortalama 2 bin 337 TL'den 3 bin 38 TL'ye çıktığı da belirtilirken, Bakan Yanık, çocukların okul ve diğer giderlerini karşılamak için verilen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının yüzde 30 artırıldığını bildirdi. Ocak zammı.

SED yardımı için gerekli belgeler dilekçe, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası beyanı, sağlık raporu veya öğrenci belgesidir. Ayrıca İŞKUR'a ve meslek edindirme kurslarına başvurulara ilişkin belgelerin istenebileceği belirtilmiştir. SED yardımından kimlerin yararlanabileceğine ilişkin olarak, sosyal hizmet kurumlarınca bakıma alınan ve aileleri veya akrabaları tarafından bakılabilecek durumda olan çocuklar, ekonomik yoksunluk ve yoksulluğa düşme tehlikesi altındaki çocuklar, mesleki eğitim kurslarına giden gençler belirtilmektedir. veya eğitim programları, olağanüstü durumdaki çocuklar ve çocuklarına destek olamayan aileler başvurabilir.

SED yardımı ile ilgili olarak, çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ailelere destek verildiği ve sadece bakım tedbiri altındaki çocukların ailelerinin değil, tedbiri olmayan çocukların ebeveynlerinin de başvurabileceği vurgulanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.