1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Çocuklar eğitimden uzak kalmayacak! 5 - 6 - 7. Sınıflar için Tabii uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyuruldu!
Çocuklar eğitimden uzak kalmayacak! 5 - 6 - 7. Sınıflar için Tabii uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyuruldu!

Çocuklar eğitimden uzak kalmayacak! 5 - 6 - 7. Sınıflar için Tabii uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyuruldu!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaz tatili içerisinde çocukların okuldan daha çok uzak kalmasına engel olmak adına 5, 6 ve 7. sınıfa giden çocukları hedefleyecek Tabii uygulamasını aktardı. Uygulama hem web hem de mobil cihazlar içerisinde kullanılabiliyor.

A+A-

MEB Bakanı olan Selçuk tarafından farklı araçlar ile öğrenme alışkanlıkları edindirmek adına Z kuşağında yer alan 5, 6 ve7. sınıf öğrencileri için oyun ile beraber olacak şekilde farklı bir öğrenme deneyimi sunacak. Asıl amaçların oyun ve dersi iç içe geçirerek eğlenceli hale getirmek olduğunu aktardı. Uygulama içerisinde kağıt ve kalem yer almazken sadece  1 dakika içerisinde belli olan soruları yanıtlamaları söz konusu olacak. Yarışma temelli olarak bir uygulama olacağı da aktarımlar arasında yerini aldı.

Tabii uygulaması ile öğrenciler bir sonraki yıla hazır hale getirilecek

Motive edici bir puanlama sistemi olması adına uygulama içerisinde; yarı yarıya, bir hak daha ver, süreyi uzat gibi farklı yardım butonları yer alacak. Bu noktada öğrenciler her doğru cevap karşılığında altı puan kazanmayı başarırken yanlış yanıtları için de iki puan kayıp edecekler.

Puanlama sistemlerine göre 5'ten 6'ya, 6'dan da 7'ye geçmiş olan çocuklar adına birçok farklılık yer alacak. Bu anlarda sadece kendi sınıfları ile değil farklı sınırlar ile bir araya gelmeleri de söz konusu olacak. Gelecek seneye hazır mısınız sorusuna daha iyi bir şekilde yanıt verebilmek adına uygulamanın da özel bir desteği olacak.

Tabii uygulaması içerisinde her biri 60 saniye olacak şekilde gün içerisinde toplam sorulacak 40 adet soru yer alıyor. Öğrencilerin yaz tatilinde okuldan ve derslerden uzak kalmalarına engel olmak, öğrendiklerini unutmalarına izin vermemek adına çok iyi bir hamle olacak. Derslere istenilen an katılmak ya da her an takip edebilmek adına günlük testlerden oluşturulan eğlenceli bir içeriği yer alacak. Uygulamada; sosyal bilgiler, fen bilimleri, matematik ve Türkçe her  gün bulunacak. Sisteme EBA'da sahip olunan kullanıcı adı ve şifre ile aktif olunacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.