1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Çocuğu olanlar dikkat! Müjde Her çocuk için 1.250 TL ödeme yapılacak! PTT başvuruları başladı!
Çocuğu olanlar dikkat! Müjde Her çocuk için 1.250 TL ödeme yapılacak! PTT başvuruları başladı!

Çocuğu olanlar dikkat! Müjde Her çocuk için 1.250 TL ödeme yapılacak! PTT başvuruları başladı!

Ailede ki her Çocuk başına ödeme yapılacak. PTT ve kamu bankaları ödemeleri başlattı. Okul ve kırtasiye ihtiyaçları artık anne babalar için sorun olmayacak. İşte haberin ayrıntıları…

A+A-

Çocuk başına ödeme yapılacak. PTT ve kamu bankaları ödemeleri başlatmış durumda. Okul ve kırtasiye ihtiyaçları artık vatandaş için sorun olmayacak. İşte haberin ayrıntıları…

Yeni bir ödeme yardımı sıcak haber olarak basına duyurusu yapıldı.Her çocuk için yurttaşlarımıza 1.250 TL ve üstünde bir ödeme yapılacak. Bu ödemler PTT ve kamu bankaları üstünden gerçekleşecek. Artık oku ve kırtasiye ihtiyaçları vatandaşımız için problem olmayacak. Okulların açılmasıyla ortaya çıkan kırtasiye ve okul masrafları da pek çok vatandaşımızı zora sokmaktadır. Zor zamanlarda devlet bu yurttaşlarımıza destek olarak ihtiyacı olan ailelerimize 1.250 TL ve üstünde ödemeler gerçekleştirecek.

Kırtasiye ve okul masraflarının giderilmesi için ödenecek olan 1.250 TL’ye kadar olan ödemeler hususunda gerekli olan tüm açıklamaları aile ve sosyal hizmetler bakanlığı açıkladı. Aile ve sosyal hizmetler bakanının yapmış olduğu açıklamaya göre parasal durumu iyi olmayan ve ihtiyaç sahibi yurttaşlarımıza bu yardım ödemesi yapılacak. Ancak bu yardım ödemesinden yararlanmak için müracaat yapmak gerekiyor.

OKUL GEREKSİNİMLERİ İÇİN HER ÇOCUĞA 1.250 TL ÖDEME YAPILACAK!

Aile ve sosyal hizmetler bakanlığının yaptığı açıklamaya göre her çocuk için 1.250 TL SED ödemesi yapılacaktır. Bakanlığın yapacağı bu ödemeler ile çocukların okul ihtiyaçları giderilecek. Eylül ayında başlayacak olan bu ödemelerden yararlanmak için ihtiyaç sahibi olmak şart. Toplamda 170 000 000 TL ödenek hazırlanmış durumda. Bu ödemeler ihtiyaç sahibi ailelerin tümüne dağıtılacaktır. 15 Eylül itibari ile müracaatta bulunan ve müracaat onayı alan her vatandaşa bu ödeme yapılacak. Bu ödemeleri yurttaşlar PTT ve kamu bankaları üstünden alabilecekler.

ÖDEME BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

SED müracaatsunda bulunmak isteyen ihtiyaç sahibi yurttaşlarımız bağlı oldukları il ve ilçedeki sosyal hizmet müdürlüklerine ve sosyal yardımlaşma müdürlüklerine müracaatta bulunmaları gerekiyor. Başvuru yapıldıkları sırada yurttaşlardan bazı belgeler istenir. Bu belgeler dilekçe, T.C kimlik ve sağlık raporudur.

Bu belgeler ile müracaat yapan yurttaşlar ödemelerden faydalanabilecek. Ek olarak okula giden öğrencilerimizin masraflarını karşılamak adına sosyal yardımlardan da faydalanılabilir. Kaynak: Çocuğu olanlara büyük müjde! Her Çocuk Başına Ödeme Yapılacak! 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.