1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Çocuğu Olan annelere Sevindiren Haber! Annelere bedavadan 11.290 TL yatırılacak! İşte Şartlar Ve Detaylar...
Çocuğu Olan  annelere Sevindiren Haber! Annelere bedavadan 11.290 TL yatırılacak! İşte Şartlar Ve Detaylar...

Çocuğu Olan annelere Sevindiren Haber! Annelere bedavadan 11.290 TL yatırılacak! İşte Şartlar Ve Detaylar...

11 bin 290 TL nakdi destek karşılıksız olarak verilecek. Küçük çocuğu olan anneler hemen baksın. İşte annelere devlet desteğinin ayrıntıları…

A+A-

Çalışma hayatında çocuğu olan kadınlar için önemli bir destek açıklaması yapıldı. Çalışan kadınların yakından ilgilendiren destek için detaylar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından açıklandı. 11 bin 290 TL olarak annelere ödenecek destekten küçük çocuğu olan kadın çalışanlar yararlanabilecek. Peki, çalışan kadınlara ödemeler ne kadar yatacak? Annelere destek ödemesi başvurusu nasıl yapılıyor? Annelere destek şartları neler? İşte ayrıntılar…

SGK’DAN 11 BİN 290 TL YATACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın yaptığı açıklamada çalışan anneler için yapılacak ödemelerin SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) tarafından ödeneceği açıklandı. Toplamda 11 290 TL’ye kadar olan ödeme için başvuru ve şartları da açıklandı. Çalışmaları süren destek ödemesinden yararlanılması için belirli kriterler bulunuyor. Bu şartlara uyan çalışan anneler başvuru yaparak destek ödemesinden faydalanabiliyor.

2024 ÇALIŞAN ANNELERE BAKICI DESTEĞİ ŞARTLARI

12 ay süreyle çalışan annelerin yararlanabileceği ödemeler bakıcı desteği olarak hesaplara aktarılacak. Avrupa Birliği destekli proje doğrultusunda ilk etapta Ankara, İstanbul ve İzmir şehirlerindeki çalışan anneler yararlanabilecek. Sigortalı olarak çalışan annelerin faydalanacağı destek miktarı 325 Euro olarak aktarılacak. Annelerin çalışma hayatında aktif olabilmesi adına sağlanan projede desteğin 7 bin TL’si bakıcıya verilecek.

Küçük çocuklu anneler için sağlanacak Avrupa Birliği bakıcı projesinde amaç çocuk bakım ve sorumlulukları sebebiyle çalışma hayatından uzaklaşmak zorunda kalan annelerin istihdamda kalması olarak belirtiliyor. 0 – 36 aylık çocuğu olan anneler, küçük yaşta çocuklarının bakımını yapmak mecburiyeti ile işe ara vermek zorunda kalabiliyor. Bu projenin geliştirilmesi ile annelerin istihdamda kalması isteniyor.

AVRUPA BİRLİĞİ BAKICI DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Avrupa Birliği katkılarıyla sağlanacak ve ilk etapta İstanbul, Ankara, İzmir’deki çalışan anneler için yapılacak destek ödemelerine dair başvuru detayları henüz netlik kazanmadı. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından annelere aktarılacak olan 325 Euro ödemeyle hem annelerin hem de bakıcıların istihdamı sağlanacak. Bu istihdamın sağlanması adına çalışan annelerin başvurularını yapacağı duyuruldu.

İlerleyen günlerde başvuruların nasıl ve ne zaman yapılacağına dair resmi açıklama gelmesi bekleniyor. Buna göre 3 bin 500 çalışan anne başvuruları sonucunda nakdi destekten faydalanacak. Ayıca bakıcılar da 7 bin TL ödeme alarak istihdam sağlamış olacak. SGK’dan aktarılacak ödemeler içinse başvuruların yine SGK üzerinden yapılması bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.