1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Çıtır Çıtır Patlıcan Balığı Tarifi – Patlıcan Balığı Nasıl Yapılır?
Çıtır Çıtır Patlıcan Balığı Tarifi – Patlıcan Balığı Nasıl Yapılır?

Çıtır Çıtır Patlıcan Balığı Tarifi – Patlıcan Balığı Nasıl Yapılır?

Hem görüntüsü hem de lezzeti ile damaklarınızda iz bırakacak bu atıştırmalığı yoksa hâlâ denemediniz mi? Pratik bir hazırlanışı olan mezelerin şahı patlıcan balığı ile sizlerde sofralarınızı şenlendireceksiniz. Adına aldanıp ta bir deniz ürünü sanmayın.

A+A-

Her ne kadar görünüş olarak kızartılmış balığa benziyor olsa da bildiğiniz patlıcan. Peki, lezzeti mi? Patlıcanın çok ötesinde. İşte sofralarınıza lezzet katacak bu enfes lezzetin tarifi…

Patlıcan Balığı Tarifi

Kaç Kişilik; 4

Hazırlanma Süresi; 15 dk

Pişirme Süresi; 10 dk

Kullanılacak Malzemeler

  • Haşlamak için; 2litre su, 1 tatlı kaşığı tuz
  • Pişirmek için; 4 adet patlıcan (soyulmuş ve dörde bölünmüş), 2 su bardağı mısır unu, 2 su bardağı sıvı yağ,
  • Üzeri için; 1 su bardağı yoğurt, 1 tatlı kaşığı pul biber

Nasıl Yapılır?

Derin bir tencereye suyu koyduktan sonra 1 tatlı kaşığı tuzu kaynatın. Soyduktan sonra uzunlamasına doğru, dörde bölün ve patlıcanları kaynayan suyun içerisine atın. Yumuşayana kadar 5-6 dakika kadar haşlayın. Patlıcanların haşlanmasının ardından suyunu süzdürüp mısır ununa bulayın.

Kızdırdığınız yağ içinde mısır ununa iyice bulamış olduğunuz patlıcanları; koyu sarı rengini alana kadar kızartmaya devam edin. Üzerine ise çırpılmış yoğurt ve pul biber gezdirerek servis yapın. Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.