1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Çin'den Şok Açıklama: Tiktok Amerika'ya satılacağına tamamen engellensin...
Çin'den Şok Açıklama: Tiktok Amerika'ya satılacağına tamamen engellensin...

Çin'den Şok Açıklama: Tiktok Amerika'ya satılacağına tamamen engellensin...

Son zamanlarda Tiktok uygulaması için ABD de yer alan operasyonlarının satılacağına dair bilgiler gündeme gelmişti. Fakat gündeme gelen iddialardan bir tanesi de Çin tarafından gelen yoruma göre Tiktok ABD de satılacağına tamamen kapatılsın oluyor.

A+A-

Tiktok ve ABD arasında  gerilimin sonrasında satışı gündemde yerini aldı. Bunun peşine Microsoft, Oracle ve Twitter gibi uygulamaların da ABD operasyonlarını satın almak istediği ortaya çıktı. Fakat Çin yönetimi bu konuda aynı düşüncelere sahip değil. Satımına karşı çıkarak tutumunu korumaya devam ediyor. Hatta satılmasından ziyade ABD'de tüm operasyonların kapatılmasını daha çok istiyor.

Tiktok ABD'ye satılmadan hemen kapatılabilir.

Tiktok ABD'ye satılmadan kapatılması daha uygun...

Tiktok'un ABD operasyonlarının satılması için birçok teknoloji deviyle görüşüldüğü biliniyor. Trump ise bu görüşme tarihinin sonlanması için Eylül ortalarını ön gördüğünü dile getirmişti. Fakat Çinli yetkililer zorlama bir şekilde yapılacak olan satışın Washington eyaletinin karşısında Çin yanı sıra Bytedance'yi zayıf göstereceği düşüncelerini savunuyor.

Btyedance konu hakkında yapmış olduğu bir açıklama sırasında uygulamanın ne ABD sınırlarında ne de başka bir yerde kapatılmasına dair bir istekte bulunmadığını dile getirmişti. Haberin ortaya çıkmasını sağlayan iki farklı kaynaksa Çin'in, Bytedance tarafından yapılacak olan anlaşmayı geciktirmek üzere yapıldığı gündemde yer alıyor. Teknolojik ihracat listesinde bulunan rezervasyonları kullanmak adına hazır olduğu da biliniyor.

Çin dışişleri bakanının cuma günü düzenlemiş olduğu bir toplantı sırasında Tiktok hakkında merak edilen tüm sorular yöneltildi. ABD bu anlarda ulusal güvenlik kavramının kötüye kullanmaya başladığını dile getirdi. ABD yönetimi tarafından güvenlik ve gizlilik kavramları karşısında eleştirilirken, kullanıcıların da verilerinin Pekin ile paylaşılması ihtimallerini aktardı. Tiktok uygulamasında verilerin Çin yönetimiyle paylaşmaları konusunda boyun eğilmeyeceği dile getirildi. Tiktok ve ABD gündemi önümüzdeki günlerde ne halde olacak merak edilen konulardan bir tanesi haline geldi. Satışı gerçekleşecek mi yoksa yakın zamanda tamamen engellenmesi ve kapatılması mı gerçekleşecek merak edilen bir konu haline geldi. Şu an daha netlik kazanmamış olsa bile yakın zamanda netleşecek gibi duruyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.