1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Çin Seddi'nin bazı bölümlerine ziyaret yasaklandı
Çin Seddi'nin bazı bölümlerine ziyaret yasaklandı

Çin Seddi'nin bazı bölümlerine ziyaret yasaklandı

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınında 830 kişi virüsten etkilendi, 25 kişi hayatını kaybetti. Koronavirüs salgını nedeniyle Çin Seddi'nin bazı bölümlerine ziyaret yasaklandı.

A+A-

Ulusal Sağlık Komisyonu’nun açıklamasına göre, Tibet Özerk Bölgesi ve Çinghay eyaleti dışında ülkedeki bütün, özerk bölge, özel idari bölge ve eyalete yayılan koronavirüsten etkilenenlerin sayısı, 177’sinin durumu ağır olmak üzere 830’a yükseldi.

Salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin 24’ünün Hubey eyaletinden, birinin de Hıbey eyaletinden olduğu belirtildi.

Diğer yandan salgından etkilenen kişilerle temasa geçen kişilerden müşahade altına alınanların sayısı 8 bin 420’ye çıkarken, virüs taşıma durumları "şüpheli" olan kişilerin sayısı ise 1072 olarak açıklandı.

Salgın vakası sayısında Hubey eyaleti 444 kişiyle başı çekerken, bunu 32 vaka ile Guangdong, 27 Vaka ile Cıciang eyaletleri takip ediyor. Enfekte sayısı başkent Pekin’de 26, Şanghay’da ise 20 oldu.

ÇİN SEDDİ'NE ZİYARET YASAKLANDI

Koronavirüs salgını nedeniyle Çin Seddi'nin bazı bölümlerine ziyaret yasaklandı.

Çin, yeni tip koronavirüsün (2019-nCoV) kontrol altına  alınmasına yardım etmesi için 14 uzmandan oluşan araştırma ekibi kurdu. Çin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni  koronavirüs salgınının engellenmesi ve kontrol altına alınmasına yardım etmek  üzere 14 uzmandan oluşan araştırma ekibinin kurulduğunu açıkladı.  Bakanlığın, Ulusal Sağlık Komisyonu ve çeşitli departmanlarla  oluşturduğu araştırma ekibi, virüsün izini, bulaşıcılığını, tespit yöntemlerini,  genetik evrimini araştıracak ve aşı geliştirilmesi yönünde destek verecek. Araştırma ekibine, ülkede 2003'te patlak veren şiddetli akut solunum  yolu sendromu (SARS) salgınına karşı mücadelesiyle tanınan Bilim Adamı Cong  Nanşan liderlik edecek.

Vuhan'a yapılacak hastanenin tasarım planları tamamlandı

Ulusal Sağlık Komisyonu yaptığı açıklamada, 2019-nCoV salgını  altındaki Vuhan kentinde ihtiyaca binaen bin yataklı hastanenin inşa edileceğini  de duyurdu.  Pekin'de 2003'te bir haftada inşa edilen hastanenin kopyası olacağı  belirtilen açıklamada, yeni hastanenin tasarım planlarının tamamlandığı  kaydedildi.  İnşası 3 Şubat'tan önce tamamlanacak hastanenin 25 bin metrekarelik  alanı kaplayacağı bildirildi.   Bu arada Pekin'deki en önemli turistik destinasyonlardan Yasak Saray  ile kentteki Ulusal Kütüphane, Çin Ulusal Sanat Müzesinin de yarından itibaren  salgınla mücadele önlemleri çerçevesinde ziyaretçi kabul etmeyeceği belirtildi.

Hubey'de toplu ulaşımın durduğu kent sayısı 13'e çıktı

Çin basınındaki haberlere göre, Hubey eyaletinde toplu ulaşımın  durduğu irili ufaklı kent sayısı 13'e çıktı.Bu kapsamda Vuhan, Huanggang, Icou, Şienning kentleriyle ilçe  büyüklüğündeki Çıbi, Şientao, Cıciang, Çienciang, Cingmın, Huangşı, Dangyang,  Inşı, Şiaogan kentlerinde metro, otobüs ve feribot seferleri geçici olarak  durduruldu.

Ülkenin finans kenti Şanghay'da ise salgına karşı kentin en sıkı  kontrol önlemleri alacağı bildirildi. Hastalığın yayıldığı bölgelerdeki kişiler  izole edilecek ve 14 gün gözetim altında tutulacak.
Kentteki tüm yol girişlerinde sağlık taramaları yapılacak ve tüm  kamusal etkinlikler geçici olarak durdurulacak. Çin'de 12 Aralık'ta Hubey eyaletinin Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni  tip koronavirüs, ülke genelinde 25 kişinin ölümüne neden oldu ve 830 kişiye  bulaştı.  Öte yandan salgından etkilenen 35 hasta taburcu edildi. Fakülteler, ilk ve orta okullar ile kreşlerin eğitime başlama tarihlerinin ertelendiği, kentte bulunan polis ve askeri birliklere ait personellerin izinlerinin iptal edildiği vurgulandı.

Virüsün belirtileri?

Ortaya çıktığı yerden dolayı "Vuhan virüsü" diye de adlandırılan yeni  tip koronavirüs solunum, hapşırma ve öksürme durumlarında hava yoluyla  bulaşıyor.  NCoV'in ilk belirtileri yüksek ateş, boğaz ağrısı, öksürük, nefes  darlığı, solunumda zorluk ve ishal şeklinde ortaya çıkarken; ileri safhalarda  zatürre ve böbrek yetmezliğine neden oluyor, nihayetinde ölümle  sonuçlanabiliyor. Yeni tip koronavirüs ilk olarak Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde  12 Aralık'ta tespit edilmişti. Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık'ta kentteki Huanan Deniz  Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha "gizemli hastalığın"  görüldüğünü açıklamış ve pazarı kapatmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.