1. HABERLER

  2. NASIL YAPILIR

  3. Cilt Sarkması Nasıl Önlenir? İşte, Bilmeniz Gereken Önemli İpuçları!
Cilt Sarkması Nasıl Önlenir? İşte, Bilmeniz Gereken Önemli İpuçları!

Cilt Sarkması Nasıl Önlenir? İşte, Bilmeniz Gereken Önemli İpuçları!

Elastikiyetini kaybetmiş bir cilt sinir bozucu olabilir. Aynı zamanda, kişinin özgüveni üzerinde de olumsuz bir etkiye neden olabilir. Bunu önlemenin pek çok yolu olsa da, bir kez sarktığında, durumu tersine çevirmek zor olabilir. Cilt sarkmasının nedenleri arasında:

A+A-

Elastikiyetini kaybetmiş bir cilt sinir bozucu olabilir. Aynı zamanda, kişinin özgüveni üzerinde de olumsuz bir etkiye neden olabilir. Bunu önlemenin pek çok yolu olsa da, bir kez sarktığında, durumu tersine çevirmek zor olabilir. Cilt sarkmasının nedenleri arasında:

  • Hızlı kilo kaybı
  • Yaşlanma
  • Hamilelik yer alır.

Estetik uygulamalar cilt sarkmasını gidermeye yardımcı olsa da, tıbbi prosedürlerden kaçınmayı tercih eden kişiler için de bazı seçenekler mevcuttur. Bunlar arasında:

  • Egzersiz
  • Sıkılaştırıcı ürünler
  • Cerrahi içermeyen prosedürler
  • Kilo kaybı
  • Masaj

Uluslararası Estetik Plastik Cerrahi Derneği'nin yayınladığı istatistiklere göre; sadece 2017 yılında, 17 milyon kadın hem yüz hem de boyun bölgesinde sarkan deriyi sıkılaştırmak için botoksa başvuruyor. Botoks, kolay bir çıkış yolu olsa da, maddi gücü olmayan herkes için bir seçenek olmayabilir. Çoğunlukla zaman, özveri ve fedakarlık gerektiren doğal yöntemler de, ciltteki sarkmaları önlemeye yardımcı olmaktadır. Bu yazıda, ciltteki sarkmaları önlemek için yararlanabileceğiniz 5 ipucundan bahsedeceğiz!

  • Şeker alımını kısıtlayın

Her gün, şekerin genel sağlığımız üzerindeki olumsuz etkileri hakkında yeni bir şey öğreniyoruz. Konu cildimize geldiğinde, yarardan çok zarar verdiğini biliyoruz. Düzenli olarak şeker tüketmek, vücudun ürettiği kolajeni olması gerekenden daha hızlı parçalar.

Bu da, ciltteki kırışıklıkların ve sarkmaların en önemli nedenlerinden biridir. Şeker tüketimi ortadan kaldırıldığında, kolajen üretimini yeniden dengelenir ve cildiniz de güçlenecektir. Sağlığınıza zarar vermeyen günlük maksimum şeker miktarı 6 çay kaşığıdır. Ancak, yediğiniz her şeyin şeker içerebileceğini unutmayın. Bu nedenle, çay ve kahve tüketirken şeker kullanmaktan kaçınmanız önemlidir.

  • Hindistan cevizi yağını deneyin

Hindistan cevizi yağı, cilt için iyi bir nemlendiricidir. Kıvamından dolayı, cilde sürüldüğünde, cildin daha pürüzsüz ve nemli kalmasına yardımcı olur. Gözenekleri ve kırışıklıkları doldurur, ki bu son derece önemlidir.

Diğer yandan, içerdiği sağlıklı yağ asitleri ile cilde nüfuz eder ve cildin doğal proteinlerini korumaya yardımcı olur. Yapılan bir araştırmaya göre; Hindistan cevizi yağı, kuru cilt problemlerini ortadan kaldırarak cilt sarkmalarını önlemeye ve kırışıklıkları gidermeye yardımcı olabilir.

  • Antioksidan alımını ihmal etmeyin

Cildimiz, en büyük organımızdır. Ancak, aynı zamanda en fazla oksidasyona maruz kalan da yine cildimizdir. Antioksidan değeri yüksek gıdalar, serbest radikallerle mücadele ederek hücre hasarını en aza indirmeye yardımcı olur.

  • Cildinizi temiz tutun

Yüzünüzde makyaj varken yatağa gitmek kolay gelebilir. Ancak, yüzünüzü yıkamak için sabah ve akşam birkaç dakika ayırmak, gözeneklerin nefes almasını sağlamak için önemlidir. Ayrıca, makyaj malzemeleri sert kimyasallar içerdiği için, oksidatif stresi azaltmak için de cildi temizlemek çok önemlidir.

  • Salatalık suyu uygulayın

Kolajen, 20 yaşından sonra her yıl %1 oranında daha az üretilmeye başlar. Bu da, yüz ve boyun gibi bölgelerdeki cildin giderek incelmesi ve sarkmasına neden olur. Bu nedenle, bu bölgelerin daha sıkı bakılması önemlidir.

Salatalık suyu, cilt bakımında yarattığı mucizeler ile bilinir. Askorbik asit yönünden zengin olan salatalık suyu, cilde topikal olarak uygulandığında, gözeneklerdeki toksinleri azaltabilir ve kolajen üretimini arttırmaya yardımcı olabilir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.