1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Chrome Güvenliği Sağlamak İçin Değişiklikler Yaptı! Artık Özel Bilgiler Daha İyi Saklanacak…
Chrome Güvenliği Sağlamak İçin Değişiklikler Yaptı! Artık Özel Bilgiler Daha İyi Saklanacak…

Chrome Güvenliği Sağlamak İçin Değişiklikler Yaptı! Artık Özel Bilgiler Daha İyi Saklanacak…

Günümüzde en çok tercih edilen internet tarayıcılarının başında gelen Google Chrome, kullanıcı güvenliği adımları için harekete geçti. Kullanıcılarına daha güvenli bir ortam içerisinde internet sitelerini arama fırsatları sunmayı hedefleyen Chrome, tarayıcısı içerisinde özel bilgiler üzerine çalışmalarına devam ediyor.

A+A-

Bu çalışmanın sonunda ise kullanıcıların sahip oldukları kişisel bilgilerin girişlerinin yapıldığı formlar üzerine dikkatler kesildi. Birçok kez formlar aracılığı ile kullanıcıların vermiş oldukları bilgilerin ele geçirilmesi ve gerekli olan güvenliğin sağlanması adına gerekliliği ön gördü.

Chrome kullanıcılarının güvenliği adına çalışıyor

Yapılan çalışmalar arasında birçok kez kullanıcıların formlara girmiş oldukları kullanıcı verisinin güvenli olmayan formlar aracılığı ile çalındıkları ortaya çıktı. Belli güvenlik adımlarını taşımak konusunda sorunları olan formlar nedeni ile kullanıcıların en gizli olarak yer alan bilgilerin sızması ve bilgisayar korsanları tarafından bunların kullanıldıklarına dair dikkatleri çekti.

Kullanıcılar için hazırlanan ve yakın zamanda buluşması beklenen Chrome 86 sürümü ile beraber kullanıcı güvenliği adına oldukça riski olarak yer alan formlara uyarı notları eklenecek. Eğer bu anlarda kullanıcılar güvenli olarak yer almayan formlar üzerinde veri girişleri yapar ise tarayıcı kullanıcılar adına bir uyarı mesajı iletecek.

Geliştirilen özellik ile beraber güvenli olmadığı belirtilen formlar adına ise otomatik bir doldurma özelliği yer almayacak. Kişiler el ile girmek zorunda kalacak. Güvenli olmamasına rağmen hala kullanıcılar formlar içerisinde bilgileri kullanmak ister ise gerekli ve istenen tüm bilgileri her defasında yeniden el ile girmeleri gerekecek. Google Chrome için güvenlik önlemlerini hızlı bir şekilde aldığı da bilinenler arasında. Birçok kez kullanıcılara ait olan bilgilerin ele geçirilmesi ardından Google harekete geçere güvenlik konusuna her zamankinden daha çok ağırlık vermeyi tercih etmiştir.

Kişilerin güvenliklerini korumak adına yeni gelecek bu özellik hem bilgilerin ele geçirilmesine engel olacak. Hem de kimsenin zarar görmesine izin vermeyecek. Bu anlarda kullanıcıların gelen uyarı mesajlarına dikkat etmesi ve zararlı form olarak bildirimler geldi ise uzak kalmayı tercih etmesi gerekecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.