1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. CHP’den emeklilere müjde! 5 milyon emekliyi yakından ilgilendiren maaş teklifi…
CHP’den emeklilere müjde! 5 milyon emekliyi yakından ilgilendiren maaş teklifi…

CHP’den emeklilere müjde! 5 milyon emekliyi yakından ilgilendiren maaş teklifi…

Emeklilerin özellik ile de korona virüs süreçlerinde ciddi anlamda ekonomik konusunda mağduriyet yaşamasına dikkatleri çeken CHP’li Fethi Gürer maaşlara gelecek zam oranları hakkında bir teklifte bulundu. Bu sürede en düşük emekli maaşlarının asgari ücret seviyelerine kadar gelmesi gerektiğine işaret etti.

A+A-

Gelen haberlere göre geçim sıkıntısından dolayı ciddi anlamda zorluk çeken vatandaşların geneli açlık sınırının altında olmasından ve asgari ücret ile istihdam ediyor olmasına dikkatleri çeken Fethi Gürer, asgari ücretli vatandaşlardan vergilerin alınmaması gerektiğini dile getirdi.

Konuşması sırasında; ‘’ Asgari ücret ile istihdam eden vatandaşların mutlaka devre dışı bırakılması gerekir. Ülkemizde istihdam eden ve sürekli iş verenlerin çıkarlarına göre düzenlemelerin olması her an daha büyük sorunlara neden oluyor ve bundan vazgeçilmelidir. İktidar kapsamında yer alanların işçilerin haklarını koruma ve sorumluluklarını da bizde olduğunu unutmamak gerekir. ‘’ şeklinde konuşması ile dikkatleri çekti. En düşük emekli maaşlarının asgari ücret düzeyine gelmesi gerektiğini dile getirdi.

3600 Ek gösterge

Vatandaşların bu zorlu günlerde ciddi anlamda ekonomik zorluklar ile yüz yüze olduklarına işaret etmeyi ihmal etmedi. Bu kesimlerden en belirginlerinin de emekliler olduğunu dile getirirken onların daha iyi koşullarda yaşamasına devam etmesi için maaşlarda ciddi oranlar ile iyileştirmeler yapılması gerektiğini dile getirdi. Polis, öğretmen ve din görevlisi gibi tüm kamu çalışanlarına gösterilen 3600 ek göstergenin de bir an önce çıkarılması gerekiyor. Bu anlarda; ‘’ Üniversiteli işçilerin de gerektiği gibi özlük hakları son beş yıldır verilmiyor, memur olmak için gerekli düzenlemelerin bir an önce yapılması gerekiyor. İktisadi ve idari bilimler fakültesinden mezun olanlara bakılacak olduğu zaman ve kamuda kadrolu olarak istihdam etmesi için kadro açılması gerekir. Toplum yararına proje kapsamı ile beraber emek sömürüsüne bir son vererek tüm projede yer alanlar için kadro açılması gerekir. ‘’ hakkında açıklamasını yaptı.

Çırak ve stajyer kapsamında iş başı yapıldığı zamanlarda yaşlılık sigortalarının da başlaması gerektiğini dile getirdi. Çocuk ve kaçak işçilikleri bir an önce son bulsun diye sıkı denetimler sağlanması gerekiyor. Avrupa sınırlarında iş cinayetinde birinci ülke olmak içler acısıdır tarzında söylemleri ile dikkatleri çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum