1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın adayı oldu! Millet İttifakı'nın ortak stratejisiyle Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanıyor!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın adayı oldu! Millet İttifakı'nın ortak  stratejisiyle Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanıyor!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın adayı oldu! Millet İttifakı'nın ortak stratejisiyle Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanıyor!

12 Şubat 2022'de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 13 ay önce "Altılı Masa" olarak kurulan Cumhur İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı olduğu açıklandı.

A+A-

12 Şubat 2022'de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 13 ay önce "Altılı Masa" olarak kurulan Cumhur İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı olduğu açıklandı.

2 Mart Perşembe günü yapılan toplantıda çıkan anlaşmazlıklar ve İYi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 3 Mart Cuma günü ciddi iddialarla ittifaktan çekilmesinin ardından Altılı Masa, sürekli görüşmelerin ardından Saadet Partisi genel merkezinde yeniden toplandı. . Akşener'in önerdiği formül, Kılıçdaroğlu'nun yerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın "Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkan Yardımcılığı Adayları" olmaya davet edilmesi formülüyle 3 Mart saat 16.00'da Altılı Masa'yı Saadet Partisi'ne çevirdi. Temel Karamollaoğlu'nun.

Görüşmenin ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, bundan tam bir yıl önce "Altılı Masa" olarak kurulan Cumhur İttifakı'nın 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde ortak cumhurbaşkanı adayı olacağı açıklandı. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hakkında konuşan Karamollaoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Güzel bir sonuca ulaştık. Bugün burada toplanmamızın sebebini hepiniz biliyorsunuz. Sizi burada fazla tutmak istemiyorum. Kararı açıklamayı görev sayıyorum." Yaptığımız bu görüşmeler sonucunda Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayımız olmasına karar verdik.

Başarılı bir görev dilerim."

Karamollaoğlu'nun ardından söz alan Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi genel merkezi önünde kalabalığa şöyle seslendi:

"Değerli kardeşlerim, meslektaşlarıma bana güvendikleri için teşekkür ediyorum. Yunus Emre, 'Paylaşırsak doyarız, bölersek yok oluruz' dedi. Yunus Emre'den ilham alarak Türkiye'nin tüm renklerini aynı sofrada buluşturmak için yola çıktık.Bu sofra Halil İbrahim'in sofrasıdır ve amacı tek bir çocuğun aç yatmamasıdır.

Bizim soframız barışın, kardeşliğin sofrasıdır. Türkiye'yi müreffeh, huzurlu ve neşeli günlere taşımak en büyük hedefimizdir. Allah'ın izniyle bunu hep birlikte başaracağız.

Cumhur İttifakı olarak Türkiye'yi istişare ve uzlaşı ile yöneteceğiz. Cumhur İttifakını oluşturan siyasi partilerin liderleri olarak güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişin yol haritasını belirledik. İçinde on bir makale henüz sonuçlandı.

Bu kapsamda parlamenter sisteme geçiş sürecinde Cumhur İttifakı'na katılan diğer partilerin liderlerini Cumhurbaşkan Yardımcısı yapacak. Cumhur İttifakı'nın kapısı ortak Türkiye hayalini paylaşan herkese sonuna kadar açıktır. İnancı, düşüncesi, ideolojisi, kimliği ne olursa olsun ülkemizdeki 85 milyon insanın hepsini içtenlikle selamlıyoruz. Bugün deprem felaketinin ilk ayı. Bu mübarek Berat gecesinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.