1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan, Erdoğan’a sert sözler! “YPG ayrı bir devlet kurmaya çalışırken hiç ses çıkarmıyor”
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan, Erdoğan’a sert sözler! “YPG ayrı bir devlet kurmaya çalışırken hiç ses çıkarmıyor”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan, Erdoğan’a sert sözler! “YPG ayrı bir devlet kurmaya çalışırken hiç ses çıkarmıyor”

Suriye kuzey kesimlerinde yaşanmaya devam eden gelişmelere Kılıçdaroğlu açıklaması sırasında dikkatleri çekti. YPG bir yandan ayrı devlet kurmaya devam ederken ABD ve Rusya yakınlarında, Erdoğan buna karşı hiç sesini çıkarmıyor.

A+A-

Suriye kuzey kesimlerinde yaşanmaya devam eden gelişmelere Kılıçdaroğlu açıklaması sırasında dikkatleri çekti. YPG bir yandan ayrı devlet kurmaya devam ederken ABD ve Rusya yakınlarında, Erdoğan buna karşı hiç sesini çıkarmıyor.

CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu, Ankara taksici esnafı ile beraber pazar kahvaltısını beraber yaptı. Konuşması sırasında '' sıradan vatandaşların gündeminde ekonomik alanda sıkıntılar olduğuna'' dair dikkatleri çeken Kılıçdaroğlu için izlenimler ise  şu şekilde....

Millet illallah ediyor

''Şoför olarak hayatına devam eden bir çalışan, oğlunun üniversiteyi bitirmiş olmasına rağmen bir yıldır hala iş bulamadı. Askere gidip geldikten sonra da iş aramaya hala devam edecek. Şu an ülkemiz içerisinde işsiz olan vatandaşların sayısı ortalama olarak 11 milyona kadar artış gösterdi. Evlerde tencereler içerisinde yemek kaynamıyor denilse bile normal. İktidar konu üzerine eğilmek yerine kaçışı kafalarını başka yöne çevirmekte buluyor. Erdoğan Gaziantep içerisinde tam 300 tane fabrika açtı ve 45 bin yeni istihdam yaratıldığına dair ifadeler meydana geldi. Fakat Gaziantepli vatandaş burada yaşamalarına rağmen çocuğunun işsiz olduğunu ve bu 45 bin kişilik istihdam durumunun neye göre meydana geldiğini'' dile getirdi.

Gaziantep içerisinde yer alan sanayici vatandaşlar da işsizler. Böyle bir durum olmadığını dile getirmelerinin ardından eriyen oylarımızı nasıl tutarız diye yeni bir çıkış aramaya devam ediyor. Ne olursa olsun artık bu hükümetin baştan inmesi gerektiğine, milletin son zamanlarda daha çok illallah dediklerine dikkatleri çekti.

İktidarda dış politikayı eleştiren Kılıçdaroğlu açıklaması

''Suriye'nin kuzey kesimlerinde YPG ayrı bir devlet kurmaya devam ederken ABD ve Rusya yanlarında, Erdoğan en ufak bir ses çıkarmıyor. Suriye üzerinde parçalanmayı emretmiş olan Trump, bu verilen emri de yerine getiren Erdoğan oluyor. Erdoğan neden bu durum karşısında ses çıkarmıyor? Çünkü Erdoğan üzerinde yer alan mal varlığı nedeni ile hem eli hem de kolları bağlanmış bir şekilde devam etmek zorunda kalıyor. ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James  Jeffrey ise bu konu hakkında; Türkiye içerisinde Suriye terör örgütlerine karşı en ufak bir operasyon meydana gelmeyecek. Erdoğan da çıkıp neden bu konu hakkında doğru söylemiyor diyemedi. Çünkü en büyük Ortadoğu Projesi için eş başkanı olan kişi kendisidir'' tarzında ifadelere yer verdi.

Kobani soruşturması için Kılıçdaroğlu açıklaması

Kılıçdaroğlu açıklaması sırasında kobani soruşturması konularına da değindi. Türkiye'ni de ABD'li olan ilaç şirketleri içerisinde tam 2 milyar 300 milyon dolar borcu yer aldığının dile getirilmiş olması büyük bir tepki alınmasına neden oldu. Bu anlarda alacaklılar da kapıya dayandı diye başladığı konuşması sırasında;'' İlk kez yabancı bir ülke temsilcisi sanki kendi devletinde yer alan memur gibi TC kapısını çalmış bulundu. Benim ülkemin fabrikaları içerisinde üretilen ilaçları aldınız ve 2 milyar 300 milyon borcunuz oldu. Önce bu borçları ödemezseniz ilaç vermeye devam etmeyeceğiz sözleri yer aldı. Düyun - u Umumi'ye içerisinden bu zamanlara kadar ülkemiz üzerinde böyle bir pozisyona düşmesi nerede ise hiç görülmedi. TC. Devleti'nin yabancı ilaç şirketleri içerisinden almış olduğu 2 milyar 300 milyon dolarlık ilaç borcunu ödemek adına ne takati ne de gücü kalmadı. Bir ülke içerisinde yer alan büyükelçinin kapımızı çalarak paramı ödemezsen ilaç vermem sözleri de sindirilmemesi gereken durumlardan bir tanesidir. Eğer TC devleti bu duruma kadar geldiyse sizce başka bir hükümet böyle bir şey yaptı mı, suç nerede olur?'' sözleri ile dikkatleri çekti.

300 bin iş başvurusu alındı

Kılıçdaroğlu Ankara Büyük Şehir Belediyesi içerisinde Mansur Yavaş ile Karum Taksi Durağı'ın ziyaretine gitti. Bu süreçlerde esnafın da ne gibi sorunları olduğuna kulak verdi. Yavaş; CHP liderinin ziyareti sırasında yapacak olduğu ve yaptığı çalışmalar hakkında genel bilgiler verdi. Yavaş bu süreç içerisinde kendilerine tam 300 bin işsiz vatandaştan iş başvurusu olduğuna da dile getirdi.

Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.