1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Cep telefonu fiyatları dip seviyeye ulaştı! Yerli üretim müjdesi verildi, markalar belli oldu…
Cep telefonu fiyatları dip seviyeye ulaştı! Yerli üretim müjdesi verildi, markalar belli oldu…

Cep telefonu fiyatları dip seviyeye ulaştı! Yerli üretim müjdesi verildi, markalar belli oldu…

Cep telefonu almak isteyen vatandaşlar için müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. Giriş seviyesi cep telefonu fiyatlarında gelen güncelleme ile yerli üretim artık avantaj olarak görülmeye başlandı.

A+A-

Vergilerden dolayı 3 bin TL civarında satılan telefonlar Samsung ilk yerli üretimleri ile beraber ortalama olarak 1300 ila 1500 TL seviyesine kadar indi.

Ülkemizde cep telefonları için yerli üretime geçilme hamlesi ile beraber fiyatlarda ciddi anlamda alt seviyelere kadar inme dikkatleri çekti. Geçtiğimiz süreçlerde vergilerden dolayı piyasa değeri ortalama olarak 2500 ila 3000 TL arasında telefonlar yerli üretim ile beraber ortalama olarak 1300 ila 1500 TL seviyesine kadar indi. Mobil iletişim araçları ile bilgi teknoloji iş adamları derneği başkanı olarak yer alan Mustafa Kemal Turnacı ülkemizde giriş seviyeleri yüksek olan telefonların artık daha az maliyetlere kadar inecek olduğunu dile getirdi.

Samsung cep telefonları üretimlerine başlanmasının ardından A01 serisi her ne kadar 2500 ila 3000 TL arasında telefonlar yerli üretim ile beraber ortalama olarak 1300 ila 1500 TL seviyesine kadar indi. Geçtiğimiz süreçlerde yerli üretim hamlesine geçilmesi ile beraber gereken fiyat bandının alt seviyelere kadar inmesine yardımcı oldu şeklinde ifadeler geldi.

Made İn Turkey

Ülkemizde üretilmeye başlanan cep telefonları artık kutularında başka ülkeler değil de made in Turkey yazarak vatandaşlar için satışlara sunuluyor. Bu sayede telefonların başka ülkelerden gelme bir ürün değil de sadece ülkemizde üretilmiş olması dikkatleri çekiyor. Oppo marka cep telefonları kutularına da üretimler için aynı yazı ve işaretleri koymaya devam ediyor. Böylece artık kimse bu kadar çok para dökmek zorunda kalmadan vergi ödemeyecek ve istedikleri telefonları ortalama olarak yüzde 40 daha uygun fiyatlar ile alabilecekler. Yerli üretime geçiş hamlesi yaşanan maddi zorluktaki günlerde telefon almak isteyen vatandaşların yüzlerini güldürecek bir hamle olmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.