1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Cep Telefonlarında Ram Savaşı Başlıyor
Cep Telefonlarında Ram Savaşı Başlıyor

Cep Telefonlarında Ram Savaşı Başlıyor

Dünya genelinde cep telefonu piyasasında yaşanan rekabetin 2020 yılında en üst seviyeye ulaşması ve rekabette belirleyici unsurların başında Ram kapasitesi olacağı iddia ediliyor.

A+A-

Bundan beş sene önce akıllı cep telefonu piyasasında Apple ve Samsung firmalarının mutlak bir hâkimiyeti bulunuyordu. Bu iki firma piyasasının yüzde 70’ e yakın bir bölümünü kontrol ederken diğer firmalar pastadan yüzde 30 payı ancak alabiliyordu.

Fakat bu durum Çinli şirketlerin sektöre oldukça hızlı girmesi ve maliyet konusunda sağladığı avantaj sebebi ile daha uygun fiyatlı modelleri piyasaya sürmesi ile tamamen değiştiği görüldü.

Günümüzde Apple, Samsung, Huawei, Oppo, Xiaomi, Sony ve Realme gibi firmaların sektörde kıyasıya bir rekabeti yaşanıyor. Bu rekabette belirleyici unsurlar ise kameranın görüntü kalitesi ve modelin sahip olduğun Ram kapasitesi olarak ön plana çıkıyor.

Rekabette Çinli Firmalar Ön Plana Çıkıyor

Marka bilinirliliği anlamında hala Samsung ve Apple firmaları önde gibi görünse de kalite, teknoloji ve fiyat anlamında Çinli şirketlerin daha ön planda olduğu görülüyor.

2020 yılının ilk yarısında 16 GB Ram kapasitesine sahip olan Xiaomi Black Sharp 3 modelini piyasaya sürecek olan Xiaomi firmasını Oppo ve Huawei firmalarının modellerinin takip edeceği ön görülüyor.

Ülkemiz de yapılan fiyat karşılaştırmalarında ise kalite ve verimlilik anlamında birbirine yakın olan modellerde Çinli firmaların neredeyse yüzde 60 oranında fiyat avantajı ortaya koyduğu görülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.