
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Memur ve Emekli Maaşlarına Ocak Ayında Yapılacak Zammı Açıkladı!
Bakan Işıkhan, emeklilere yönelik 5 bin lira tutarındaki ödeme önergesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacağını belirtti. Ayrıca, kamu görevlilerine Ocak ayında yaklaşık yüzde 50, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de yaklaşık yüzde 40 oranında zam yapılacağını duyurdu.
Bakan Işıkhan, emeklilere yönelik 5 bin lira tutarındaki ödeme önergesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacağını belirtti. Ayrıca, kamu görevlilerine Ocak ayında yaklaşık yüzde 50, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de yaklaşık yüzde 40 oranında zam yapılacağını duyurdu.
Bakan Işıkhan, canlı yayında yaptığı açıklamalarda 5 bin liralık ödeme için teknik hazırlıkların tamamlandığını ve önergenin 11 Ekim Çarşamba günü Meclis'e sunulacağını söyledi. Aynı zamanda, bu ödemenin Kasım ayının 15'ine kadar emeklilerin hesaplarına yatacağını belirtti.
Kıdem tazminatıyla ilgili sistem değişikliği iddialarına karşı Işıkhan, herhangi bir çalışma yapılmadığını ve Orta Vadeli Program'da böyle bir madde bulunmadığını vurgulayarak işçiler, işverenler ve sendikaların bu konuda endişelenmemesi gerektiğini ifade etti. Bakan Işıkhan, bakanlığın tüm çalışmalarının sosyal diyalog çerçevesinde yürütüldüğünü ve işçi ve işveren temsilcileriyle istişarelerde bulunduklarını ekledi.
Asgari ücret zammıyla ilgili olarak Işıkhan, Aralık ayının başlarında işçi ve işveren konfederasyonlarıyla görüşmelere başlayacaklarını ve hedeflerinin çalışanların enflasyona ezdirmemek olduğunu belirtti.
Bakan Işıkhan, memur ve emeklilerin beklediği zam oranları hakkında da açıklamalarda bulundu. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 38'e yakın, kamu görevlileri ve emeklilerine ise yüzde 50'ye yakın bir artış öngördüklerini ifade etti.
Ayrıca, Bağ-Kur'luların emeklilik prim gün sayısının 7200'e düşürülmesi çalışmalarının başladığını ve bu düzenlemeyle 5 yıl öncesinden emekli olma hakkı tanınacağını açıkladı.
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında yapılan başvurular hakkında Işıkhan, yaklaşık 2 milyon başvurunun sonuçlandırıldığını ve 120 bin dosyanın işlem sürecinin devam ettiğini belirtti. Hedeflerinin aralık ayının ortasında bu dosyaları tamamlamak olduğunu söyledi.
Son olarak, ev hanımlarına emeklilik hakkı getirilmesi çalışmalarına değinen Işıkhan, bu konunun Cumhurbaşkanı tarafından mayıs ayında müjdelenmiş olduğunu ve 5 yıllık dönem içinde bu iyileştirmenin yapılacağını belirtti. İsteğe bağlı sigortalı kapsamında üçte birlik prim desteğinin devlet tarafından ödeneceğini açıkladı.
HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.