1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Çalışma bakanlığından flaş açıklama! İntibak zammı yeniden görüşüldü! SGK, Bağkur ve SSK ile tüm emekli maaşlarına intibak zammı gelecek mi?
Çalışma bakanlığından flaş açıklama! İntibak zammı yeniden görüşüldü! SGK, Bağkur ve SSK ile tüm emekli maaşlarına intibak zammı gelecek mi?

Çalışma bakanlığından flaş açıklama! İntibak zammı yeniden görüşüldü! SGK, Bağkur ve SSK ile tüm emekli maaşlarına intibak zammı gelecek mi?

Çalışma bakanlığı tarafından müjde geldi. SSK ve bağkur emeklileri için beklenen 355 TL ye varan artış için intibak zammı onaylaması yapıldı. Ödemeler ne zaman yapılacak ve maaşlarda ne zaman farklar yansıtılacak? İntibak zam yasası gelmesinin ardından şu an emekliler ne zaman yatacağına dair araştırmalarına başladı.

A+A-

Çalışma bakanlığından müjde...

Çalışma bakanı Selçuk; ÇB; SSK ve bağkur ile emekli olan vatandaşların maaşları üzerinde 50 ila 355 TL arasında olan artışları onayladı. Bunun ardından intibak ödemeleri ne zaman yatacak ve hesaplar ile ne zaman buluşacak sorularını meydana getirdi. Yapılan açıklamalar sırasında; intibak zammını onayladıklarını - 355 TL'ye varan artışlar için teklifleri sunduklarını - bayram ikramiyeleri neticesi ile resmi intibak ile bayram ikramiyesi gibi hesaplarda yer alacağı - yakın zamanda her şeyin netleşecek olduğunu dile getirdi.

Zam ödemeleri yakında gelecek...

İntibak zammının yasa haline geldiği açıklandı. 2020 yılında intibak zammı devreye girdi. En düşük emekli maaşlarının 1500 TL olmasının ardından herkese ödemelerin geleceği aktarıldı. Son zamanlarda tüm emekli vatandaşların gözü kulağı gelecek intibak yasası üzerindeydi. Gelen yasa ile beraber herkese gelecek zam oranları vatandaşları sevindirdi. Gelen ikinci müjde ile beraber Ziraat bankası ile yapılacak anlaşmaların ardından 500 ila 750 TL arasında promosyon ödemeleri yapılacak. Bu promosyon ödemelerinin maaş miktarlarına göre belirleniyor olması düşük maaş alan vatandaşların üzülmelerine de neden oluyor.

İntibak zamlarının nisan ayında ödenmesi de bekleniyor.

İntibak zammı formülü nedir?

2000 yılından daha önce emekli olan vatandaşlara gelen intibak yasasının ardından 2000 yılından sonra emeklilik için hak kazanan vatandaşlara da geldi. Maaşların miktarına göre 50 ila 355 TL ye varan bir zam oranı söz konusu olacak. Kurumsal olarak maaşlarda oluşan farkların kapatılması adına gelen yasa ile birçok emekli vatandaş haklarını geri elde etme yollarını görecek. Şu an onay durumunda ve yargıda yasa haline gelmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.