1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Çalışanlara kötü haber..! Kısa çalışma ve nakdi destekten yararlananlara ceza geliyor..!
Çalışanlara kötü haber..! Kısa çalışma ve nakdi destekten yararlananlara ceza geliyor..!

Çalışanlara kötü haber..! Kısa çalışma ve nakdi destekten yararlananlara ceza geliyor..!

Normalleşme ile eski çalışma düzenine tekrar dönüşe özendirilecek. TBMM'ye sunulan teklife göre ekonomi üzerinde normalleşme olması ve normal haftalık olarak çalışma sürelerine dönülmesini sağlamak adına gerekli teşvikler yapılacak.

A+A-

TBMM'ye sunulan teklife göre ekonomi üzerinde normalleşme olması ve normal haftalık olarak çalışma sürelerine dönülmesini sağlamak adına gerekli teşvikler yapılacak. İşsizlik Sigortası Fonu içerisinden tam üç ay boyunca korona virüs salgınlarından dolayı alınması söz konusu olan özel sektör ve iş yerleri içerisindeki kısa çalışma ödeneğinin yanı sıra nakdi ücret desteklerinden yararlanılması dikkatleri çekiyor.

Kısa çalışma ödeneği ve diğer detaylar…

Bu desteklerden yararlanan kişilerin tekrar eski çalışma saatlerine dönmesi ardından sosyal güvenlik primlerinin çalışanlar ve iş veren ücretleri ile karşılaması yapılacak. İşverenlere karşı olan desteğin sağlanacak olduğu süre ise aylık olacak şekilde, kısa çalışma ödeneği almış olanların ödeneği aldıkları gün sayısından, nakdi ücret almış olanlar için aldıkları gün sayısı kadar da teminat olacak.

Gereksiz yere kısa çalışma ödeneği ya da nakdi desteklerden yararlananlar tespit edilecek...

Kısa çalışma ödeneği ya da verilen nakdi desteklerden herhangi birinden bile gereksiz yararlanmış olan kişiler tespit edilecek. Tespitler sonucu gerekli ceza uygulaması yapılacak. İş yeri düzenleme kapsamında verilmesi muhtemel olan desteklerden yararlanma haklarını kayıp etmiş olacaklar. Eğer verilen desteklerden gereksiz bir şekilde yararlanmış olanlar tespit edilir ise iş verenler tarafından verilen destek gecikme cezası yanı sıra zammı da eklenerek tahsili gerçekleştirilecek.

Verilen teşvik ödemelerinden yararlanmış olan işverenler aynı ay içerisinde bir de sigorta konusunda teşvik ya da destek görmesi söz konusu değil. İşverenler için sağlanan destek tutarının sigorta içerisine ödenmesi ise işverene ait bir sorumluluk olarak yer almayacak. Düzenleme kapsamı içerisinde yer alan İşsizlik Sigortası Fonu tarafından karşılanması yapılan ücretler ise gelir, gider ya da maliyet unsuru olarak sayılması yapılmayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.