1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Çalışanlar aylardır bu anı bekliyordu… 2021 asgari ücrete zam belli oldu!
Çalışanlar aylardır bu anı bekliyordu… 2021 asgari ücrete zam belli oldu!

Çalışanlar aylardır bu anı bekliyordu… 2021 asgari ücrete zam belli oldu!

Yasal kapsamda işçilerin en temel ihtiyaçlarını karşılaması için ödenmesi gereken en düşük ücret anlamına gelen asgari ücret; 2021 yılında ne kadar olacak diye araştırılıyor. 2020 yılının son ayları gelirken vatandaşlar alacakları zam oranlarını ve ek ödemelerini merak ediyor.

A+A-

Gündemde yer alan veriler ile hala netlik kazanmayan asgari ücret zam oranları belli oldu mu? 2021 asgari ücret maaş zamları hakkında merak edilen tüm detaylar…

2020 yılından adım adım uzaklaşırken ocak ayında meydana gelecek zamlar da yavaş yavaş netlik kazanmaya başlıyor. İşçi, devlet ve iş verenlerin bir araya gelerek belirleyecek olduğu asgari ücret maaş zam oranları için asgari ücret tespit komisyonunun bir araya gelmesi bekleniyor. Peki, 2021 asgari ücret maaş zam oranlarında son durum ne oldu?

2021 asgari ücret görüşmeleri başladı mı?

TBMM plan ve bütçe komisyonunun yanı sıra aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığına bağlı olarak bulunan kurum ve kuruluşlar için maaş zam oranları görüşülmeye başlandı. Komisyon kapsamında ilk devlet nezdinde görüşmelere başlandı. Bunun yanı sıra; aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı, mesleki yeterlilik kurumu, devlet personel başkanlığı, SGK ve Türkiye iş kurumlarının hazırladığı bütçeler ele alınacak.

2021 asgari ücret zamları belli oldu mu?

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk; asgari ücret tespit komisyonunun yakın zamanda maaş görüşmeleri için bir araya geleceğinin haberini verdi. 2020 yılında net maaşlarda 184 TL artış meydana geldi. Enflasyon oranlarının arındırılmış hali ile reele bakıldığı zaman yüzde 132 oranları ile artış gösterdi. Dünya genelinde asgari ücret oranları oldukça iyi bir yerde duruyor. Eğer sosyal koruma kalkanı kapsamında sunulan destek toplam tutarlarının da 41 milyarın üzerinde olduğu aktarıldı. Bakan Selçuk; ‘’ SGK kapsamında 2020 yılında ortalama olarak yüzde 71 oranlarına kadar artış gösteren giderlerin yıl sonunda yüzde 84e kadar artış göstermesi bekleniyor. 2023 yılı yaklaşırken istihdamı daha iyi korumak, iş gücü niteliklerinin artmasını sağlamak, odak noktalarının oluşmasını sağlamak için hareketlere başlandı. İstihdam paketleri hazırlanması sırasında iş gücü potansiyellerinin hedefleri dikkate alınarak hazırlanıyor. TÜİK tarafından gelen verilere göre bu yıl temmuz ayında işsizlik oranları geçen senelere göre yüzde 0,5 oranı ile azaldı. Yeni hedefte bu yüzde 10,9 olurken, 2002 yılında yüzde 52 oranında olan işsizliğin şu an yüzde 32 olduğu ‘’ tarzında açıklamaları ile dikkatleri çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.