1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Çalışan Çalışmayan, Ev Kadını, Esnaf, Emekli Ve İşsizlere 601 TL Para Yardımı yapılacak! Ayrıntılar haberimizde!
Çalışan Çalışmayan, Ev Kadını, Esnaf, Emekli Ve İşsizlere 601 TL Para Yardımı yapılacak! Ayrıntılar haberimizde!

Çalışan Çalışmayan, Ev Kadını, Esnaf, Emekli Ve İşsizlere 601 TL Para Yardımı yapılacak! Ayrıntılar haberimizde!

Şartları yerine getiren herkes için her ay düzenli olarak 672 TL değerinde 65 yaş ve üzeri olan kişiler için yaşlı aylığı ödenmesi gerçekleştiriliyor. Bu anlarda kişilerin herhangi bir SGK kurumuna bağlı olmaması gerekir. Bağlantılı olan kişilere ödemeler sunulmuyor. Kaç gün içerisinde sonuçlanacak? Emekliler yararlanacak mı, merak edilen tüm detaylar...

A+A-

Hükümet çalışan - çalışmayan - emekli - ev  kadını ve işsiz ola herkese birçok yardımda bulunuyor. Gelen korona virüs salgın süreçlerinin ardından sağlık, gıda, konut gibi kişisel giderlerin sağlıklı bir şekilde devam ettirilebilmesi adına şartları yerine getiren herkes için farklı yardımlar sunulmaya devam ediyor. Şartları yerine getiren herkes için her ay düzenli olarak 672 TL değerinde 65 yaş ve üzeri olan kişiler için yaşlı aylığı ödenmesi gerçekleştiriliyor. Bu anlarda kişilerin herhangi bir SGK kurumuna bağlı olmaması gerekir. Bağlantılı olan kişilere ödemeler sunulmuyor.

Belirlenen kapsam içerisinde aylık 672 TL yardım sunulmaya devam edecek. Başvuru sırasında gerekli şartları yerine getirmek de gerekiyor. Peki  başvurular nereye yapılacak? Kaç gün içerisinde sonuçlanacak? Emekliler yararlanacak mı, merak edilen tüm detaylar...

Başvuruda bulunmak isteyen kişilerin il ya da ilçede bulunan SGK kurumlarına gitmeleri gerekir. Ortalama bir ay içerisine sonuçlanacak yardımlardan SGK kurumları ile bağlantısı olan kişilerin yararlanamayacağı için emeklilerin yararlanma hakkı bulunmuyor.

Devlet yardımından kişiler nasıl yararlanacak?

Hane içerisinde geliri olmayan ya da belirlenen sınırın altında kalan kişiler için çeşitli yardımlar sunulmaya devam ediyor. Nakdi yardımların yanı sıra gıda ya da barınma gibi birçok alanda yardımlar devam ediyor. Bu anlarda yüzde kırk engeli olan engelli vatandaşlar sosyal güvencesi yer almayanlar, anne babası olmayan kişiler daha öncelik olacaktır. Gelir getirici olarak yer ala taşınırların yanı sıra kişilerin kendi üzerlerine kayıtlı gayrimenkullerin de bulunmaması gerekiyor. Hane içerisine giren gelir miktarında kişi başına asgari ücretin üçte birinin altında düşmesi gerekir. Bu anlarda kişiler için muhtaçlık aylığı bağlanacaktır.

Devlet tarafından verilen yardımlar

  • Barınma yardımı; 317 TL
  • Gıda yardımı; 274 TL
  • Yakacak yardımı 500 kg kömür
  • Engelli yardımı 261 TL
  • Çocuk sağlık yardımı aylık 30 TL
  • Üniversiteye giden aylık çocuk sağlık yardımı 200 TL
  • 18 yaş altı engelli yakını yardımı 261 TL dir

1000 TL sosyal yardım şartları

Korona virüs süreçlerinin ülkemizde yer almaya başlamasının ardından devlet tarafından vatandaşlar için  sunulan yardımlardan bir tanesidir. Başvurular için kişilerin TC kimlik numaralarının son hanelerinde yer alan rakam önemlidir. Başvuru adımları ise e-devlet üzerinden takip edilir. İşsizlik ödeneğinden yararlanan ya da geliri iyi olan aileler yararlanamaz.

Gelir şartı var

Muhtaçlık değerlendirilmesi nasıl yapılır en çok merak edilen konulardan bir tanesidir. Bu anlarda yaşlının kendi  ve eşinin gelir - servet ve harcamalarının yanı sıra nafaka yükümlülüğü gözler önüne alınarak gerekli adımlar yapılır. Bu anlarda kişi başına gelen gelir ise 701 TL altında oluyor ise aylık kişiler için bağlanır. Eğer eş ile kendi geliri toplam 1402 TL üzerinde olursa bağlanmaz.

Yaşlılık aylığı 2019 zammı

1 temmuz itibari ile 65 yaş aylığı memur maaş kat sayılarına göre enflasyon üzerinde oluşan artış ile beraber 637 TL ye kadar çıktı.

Ne kadar zam geldi?

1 ocak itibari ile 672 TL olan yaşlılık aylığı 2019 yılı içerisinde 637 TL değerindeydi. Geçmişte her üç ayda bir kere verilen ödemeler artık her ay veriliyor.

Hesaba ne zaman aktarımlar gerçekleşiyor?

  • Doğum tarihi rakamları 0 ve 5 olan kişiler 5;
  • 1 ve 6 olan kişiler 6;
  • 2 ve 7 olan kişiler 7;
  • 3 ve 8 olan kişiler 8;
  • 4 ve 9 olan kişiler 9 unda ödemelerini alacaktır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.