1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Çalışan Çalışmayan Emekli Esnaf Ev Kadını Herkese Müjde! İşsiz Olan Herkese 601 TL Para Yardımı Yapılacak!
Çalışan Çalışmayan Emekli Esnaf Ev Kadını Herkese Müjde! İşsiz Olan Herkese 601 TL Para Yardımı Yapılacak!

Çalışan Çalışmayan Emekli Esnaf Ev Kadını Herkese Müjde! İşsiz Olan Herkese 601 TL Para Yardımı Yapılacak!

Bu dönemde çalışan çalışmayan herkese devlet gerekli yardımları yapacağını açıkladı. Hükümet paylaştığı haberler ile birlikte esnaf, emekli, ev kadını ve işsizlerin hepsine 601 TL para yardımı yapılacak. Hükümet yaptığı açıklama ile birlikte herhangi bir yerden geliri olmayan kişiler için temel yardım desteği sağlayacak

A+A-

Gıda, konut, sağlık gibi bulunan birçok alandaki ihtiyaçlarını devam ettirebilmeleri adına her ay 672 lira 65 yaş aylığı ödemeleri yapacak. Bu yardımı alabilmek için ise herhangi bir SGK kurumuna bağlı olmamaları gerek. İşte detaylar ve daha fazlası nutuk.com.tr adresinde yer alıyor..

Sağlanacak olan para yardımları içni ödenecek olan rakam aylık 672TL. Bu parayı alabilmek için ise başvuracak olan kişilerin tek koşulu 65 yaşını doldurmuş olmaları gerek. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna bağlı olmaması gerek olan vatandaşların, gelirinin de olmaması gerekmektedir. Bu şartları sağlayan vatandaşlar kaymakamlıklar tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı adı altında başvurularını gerçekleştirebilecek.

DEVLET YARDIMI ALABİLECEK KİŞİLER

Günümüzde herhangi bir geliri olmayan vatandaşlara devlet sahip çıkmaktadır. Devletin sağladığı çeşitli yardımlar nutuk.com.tr adresinde yer alıyor..

Devlet sağladığı yardım çeşitlerinde gıda, sağlık ve kişisel kıyafet ihtiyaç ödemeleri yapmaktadır. Vatandaşlar fakirlik maaşı için gerekli başvuruları gerçekleştirmek zorunda ve sonrasında olumlu sonuçlanırsa bu ödemeleri alabilir. Devlet bu vatandaşlara muhtaç aylığı karşılamaktadır.

DEVLET TARAFINDAN KİŞİLERE VERİLEN YARDIMLAR

Devlet ihtiyaç sahiplerine barınma yardımı kapsamında başvuru neticesine göre 317 lira, gıda yardımı; başvuruya göre 274 lira, yakacak yardımı; her kış 500 kilo kömür, evde 65 yaş üstü yaşlı bir kişi varsa aylık 130 lira, eşi vefat eden kadına aylık 250 lira, evde engelli varsa engelli kişiye; aylık 261 lira verilmektedir. 

Çocuklar için verilen sağlık yardımları aylık 30 lira üniversiteye giden çocuk için aylık 200 lira ve ayrıca bir defaya mahsus geri ödemesiz 12 bin TL, engelli 18 yaş altı yakınına ise aylık 261 lira verilmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.