1. HABERLER

  2. SSK

  3. Çalışan çalışmayan çiftçiler kadınlar! İsteğe bağlı SSK-SGK BAĞ-KURLU sigorta zamlı ödeme listesi
Çalışan çalışmayan çiftçiler kadınlar! İsteğe bağlı SSK-SGK BAĞ-KURLU sigorta zamlı ödeme listesi

Çalışan çalışmayan çiftçiler kadınlar! İsteğe bağlı SSK-SGK BAĞ-KURLU sigorta zamlı ödeme listesi

Sigortalı bir iş içine yer almayan vatandaşlar isteğe bağlı bir şekilde sigorta prim ödemesi ile beraber emekli olma hakkını elde ediyor. 2020 yılı içerisinde isteğe bağlı olarak sigorta prim ödemesi ile beraber emekli olmak isteyen vatandaşlar adına aylık ne kadar ödeme yapacaklar?

A+A-

Sigorta prim ödemesi ile beraber vatandaşların bir yandan sağlık hizmet karşılıkları adına güvence sunması hem de ilerleyen süreçler için emekli olmak adına gerekli önemli şarttır. Devlet memuru ya da sigortalı işçi adına primlerin ödenecek olması iş verenler tarafından da ödenecek esnaf, çiftçi ve diğer farklı meslek grupları adına çalışma hayatına devam edenler prim ödemeleri gelirlerine göre kendi ödemelerini yapmaları gerekir.

2020 yılı içerisinde isteğe bağlı bir şekilde emekli olmak adına prim ödemesi ile beraber emekli hayali kuran vatandaşlar için 2020 yılı zam prim ödemesi ile beraber tutarların ne kadar olacağı merak edilen durumlarda bir tanesi. İsteğe bağlı olarak gerçekleştirilen prim ödemeleri ile beraber emekli olmak isteyen vatandaşların bu durumları sağlamaları adına gereken koşullar da dikkatleri çekiyor. Gerekli koşulların sağlanamıyor olması durumu da prim ödemeleri adına süreç başlamıyor. SSK Tasarım 2925 e göre ödenmesi söz konusu olan prim miktarı ile beraber 478,24 TL, EK yüzde tarım sigorta prim gerçekleştirilmesi 913 TL değerine erişti. Peki kaç yıl ödenecek ve ne kadar hesaplama yapılacak? İşte tüm merak edilen detaylar...

İsteğe bağlı sigortalı olma şartları

İsteğe bağlı olarak sigortalı olmak adına sigorta ödemesi yapmak ilk koşullardan bir tanesidir. Gerekli koşulların sağlanamıyor olması durumlarında ise prim ödemeleri adına süreç başlamıyor. Bu çerçeve içerisinde ise vatandaşların yerine getirmesi gereken koşullar dikkatleri çekiyor.

  • Sigorta gerektiren bir iş içerisinde çalışmıyor olmak gerekir. Vatandaşlar bu anlarda sigortalı bir şekilde çalışmaları, çalıştığı anlarda isteğe bağlı olarak sigorta primi ödeyemezler. Gerekli çerçeve içerisinde vatandaşların bu şekilde çalışmaması da gerekecek. Kişilerin 18 yaş ve üzerinde olması gerekirken, TC vatandaşı olmak - malul ya da yaşlılık aylığı almamak gerekir.

2020 zamlı prim  tutarlar

İsteğe bağlı bir şekilde yapılan sigorta ödemeleri ile beraber emekli olmak adına harekete geçen vatandaşlar aylık  yatırması gereken ücret tutarı hesaplaması;

  • Çiftçilerde, 478,25 ken 913 oldu. Ardından da 781 TL ye getirildi.
  • Normal vatandaşlarda; 2020 yılında 941 TL,
  • Ev hanımlarında; 2020 yılı içerisinde 847 TL olacaktır.

İsteğe bağlı kaç yıl ödenir?

Sigorta prim ödemesi adımlarını yerine getiren vatandaşlar hem sağlık alanlarında yer alan ihtiyaçlarını karşılamak, hem ileriki zamanlarda emekli olma istekleri yer alıyor. Bu anlarda devlet memuru ve sigortalı olan işçiler adına gelen primler ise iş verenler tarafından ödenmesi yapılırken bir yandan da esnaf, çiftçi ve bazı meslek grupları içerisinde prim ödeme gelirlerine uygun olarak ödemelerin yapılması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum