1. HABERLER

  2. SSK

  3. Çalışan Anneler İçin Büyük Müjde: SGK tarafından 70.345 TL Toplu Nakit Desteği Geliyor! Detaylar Açıklandı!
Çalışan Anneler İçin Büyük Müjde: SGK tarafından 70.345 TL Toplu Nakit Desteği Geliyor! Detaylar Açıklandı!

Çalışan Anneler İçin Büyük Müjde: SGK tarafından 70.345 TL Toplu Nakit Desteği Geliyor! Detaylar Açıklandı!

SGK tarafından yapılan son açıklamaya göre, çalışan annelere 70.345 TL toplu nakit destek sağlanacak. Yeni yılda uygulanacak destek tablosu ile ilgili detaylar belli oldu.

A+A-

SGK tarafından yapılan son açıklamaya göre, çalışan annelere 70.345 TL toplu nakit destek sağlanacak. Yeni yılda uygulanacak destek tablosu ile ilgili detaylar belli oldu.

SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) tarafından 2024 prim ve ödenek artış tablosu geçtiğimiz günlerde açıklandı ve bu tablo doğrultusunda çalışan annelere yönelik önemli desteklerin artırıldığı belirtildi. Yeni yıl ile birlikte doğum izni ücreti yaklaşık olarak 50 bin TL seviyesine çıkarken, çalışan annelere ödenecek toplu nakit destek miktarı ise 70.345 TL olarak açıklandı.

Milyonlarca çalışan annenin beklediği zam ve iyileştirme haberleri, asgari ücret ve memur zammının yanı sıra 86 farklı kaleme de zam yapılmasının ardından geldi.

2024 yılında doğum yapan çalışan annelere; süt ve emzirme parası, doğum, kreş yardımı ve yarım gün çalışma desteğinin devam edeceği belirtilirken, bir çocuk için 112 günlük sürede verilen doğum izni ücretinin 49.777 TL'ye yükseldiği ve emzirme parasıyla birlikte çalışan annelere ödenecek tutarın 70.345 TL'ye çıktığı ifade edildi.

SSK'lı Çalışan Kadınlara Doğum Yardımı Yapılacak

SGK tarafından SSK'lı olarak çalışan kadınlara iş göremezlik ödemesi yapılacağı açıklandı. Doğum öncesi son 1 yıl içinde en az 90 gün sigorta primi ödenmiş olanlar bu destekten faydalanabilecek. Ancak doğum izni başlamadan önce işten ayrılanlar bu ödeneği alamayacak.

Devlet tarafından sağlanacak destek için sigortalılığın devam etmesi ve rapor süresince çalışılmamış olması şartı bulunmaktadır. İş göremezlik, rapor parası, doğum öncesi ve sonrası toplam kullanılan izin süresi 112 gündür. Çoklu doğum durumunda bu süreye 2 hafta daha eklenmektedir.

Doğum İzni Ücreti 50 Bin TL'ye Çıktı

Günlük net doğum izni ücreti 444.44 TL, aylık ise 13.333 TL'ye tekabül ediyor. Toplam net doğum izni ücreti 49.777 TL'ye kadar çıkarak çalışan annelere sağlanacak destek miktarını belirliyor.

Süt Parası 857 TL Oldu

Emzirme ödeneği yeni yılda 857 TL'ye yükselirken, bu ödeme iki yıl boyunca toplamda 20.568 TL'ye çıkacak. Ayrıca devlet, çalışan annelere kreş desteği de sağlamaktadır.

Asgari ücretle çalışan anneler, devletin sunduğu destekten yararlanabilmektedir. Kadın çalışanlara yapılan kreş yardımı, gelir vergisinden istisna tutuluyor ve söz konusu rakam asgari ücretin yüzde 50'sine yükseltildi.

Çocuk Parası Yardımı Ne Kadar?

Mayıs 2015 itibarıyla doğum yapan tüm annelere çocuk parası verilmektedir. Yeni doğan çocuk yardımında; ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü çocuk için ise 600 TL ödeme yapılacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.