1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Büyük müjde emekli promosyonu kaç TL? Milyonlarca SSK, SGK ve Bağkur'lu emekliyi ilgilendiriyor!
Büyük müjde emekli promosyonu kaç TL? Milyonlarca SSK, SGK ve Bağkur'lu emekliyi ilgilendiriyor!

Büyük müjde emekli promosyonu kaç TL? Milyonlarca SSK, SGK ve Bağkur'lu emekliyi ilgilendiriyor!

Milyonlarca SSK, SGK ve Bağkur'lu emekliyi ilgilendiren gelişme bugün yaşandı. Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) ile Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası arasında emekliler için banka promosyonu protokolü bugün düzenlenen bir törenle saat 10.30'da imzalandı. Bu bağlamda emekli promosyon tutarları için SGK tarafından açıklama yapıldı. SGK Başkan Vekili Yılmaz: "Emekli aylığı 1500 liraya kadar olan emeklile

A+A-

Ayrıca "Emekli aylığı 1500-2 bin 500 lira arasında olanlara 625, 2 bin 500 lira üstünde olanlara 750 lira promosyon ödenecek." Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) ile Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası arasında emekliler için banka promosyonu protokolü bugün düzenlenen bir törenle saat 10.30'da imzalandı.

SGK Başkan Vekili Yılmaz: "Emekli aylığı 1500 liraya kadar olan emeklilerimize 500 lira promosyon ödenmesi kararlaştırıldı."
SGK Başkan Vekili Yılmaz: "Emekli aylığı 1500-2 bin 500 lira arasında olanlara 625, 2 bin 500 lira üstünde olanlara 750 lira promosyon ödenecek."

2020 EMEKLİ PROMOSYON TEKLİFLERİ 2100-2500 TL 'YE KADAR ÇIKACAK

Bankalardan alınan son dakika bilgilerine göre emekliler için promosyon ödemesi 2500 TL'ye kadar çıkacak. Emeklilerin maaşlarına göre yapılacak ödemeler ve ek ödemelerle birlikte emekliler 2020 yılında 2 bin 500 TL'ye kadar promosyon ödemesi alabilecek.

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSYON ÜCRETİ

Kamu bankaları henüz yeni promosyon tutarlarını açıklamadılar. Geçtiğimiz yıl banka tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

SGK (Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur) emekli maaş ödemelerini Bankamız aracılığı ile alan müşterilerimize Bankamızca;

1.000 TL altında emekli aylığı alanlara 300 TL,

1.000 TL ila 2.000 TL arasında emekli aylığı alanlara 375 TL,

2.000 TL üzerinde emekli aylığı alanlara 450 TL tutarında olmak üzere,

3 yıllık peşin promosyon ödemesi yapılmaktadır.

EMEKLİ PROMOSYONU NE ZAMAN ÖDENECEK?

Bankaların 1 Mart 2017'de başlattığı promosyon uygulamasında 3 yıl bitti. Emekliler bugünden itibaren ikinci promosyona hak kazanırken gözler bankaların yapacağı duyuruda.

Yaklaşık 13 milyon emekliye ödenen 'promosyon' uygulamasında 3 yıl geride kaldı. Bankalar, 1 Mart 2017'de ödemeye başladığı promosyonu bugünden itibaren güncelleyecek. 3 yıl önce maaşı 1.000 liranın altında olanlara 300 lira, 1.000-2.000 lira arası olanlara 375 lira, 2.000 lira üzerinde olanlara ise 450 lira promosyon ödenmişti. 3 yıllık sözleşmenin süresi dün doldu. 1 Mart 2017'de ilk promosyonunu alan emekliler, artık ikinci promosyona hak kazandı. İkinci promosyonda 'taban'ın ne olacağı ise SGK ile kamu bankaları arasında devam eden görüşmeler sonrası netleşecek.

ŞEKERBANK

Şekerbank tarafından yapılan son dakika açıklamasında 2100 TL 'ye kadar promosyon ödemesinin verildiği bildirilidi. İşte Şekerbank 'ın teklifi:

TEB

TEB, emeklilere 1000 TL 'ye kadar promosyon veriyor. Bir emekli arkadaşını gelene, otomatik ödeme talimatı veren emeklilere yapılacak ek ödemelerle promosyon miktarı 2 bin 500 TL 'ye kadar çıkabilecek. TEB'den yapılan açıklamada yakınlarını tavsiyeyle TEB Emekli Bankacılığı'na katan müşterilere kişi başı 150 TL toplamda 1500 TL'yi bulan ödeme yapılacağı, emeklilerin maaş taşıma işlemleriyle birlikte referans yöntemini de kullanmaları halinde 2 bin 500 lirayı bulan promosyondan faydalanabileceği bildirildi.

TEB'den yapılan açıklamada kampanyanın 31 Aralık 2020 tarihine kadar geçerli olacağına yer verildi.

Kampanya 31.12.2020 tarihine kadar geçerlidir.
Emekliler, maaş taahhüdü verdikleri zaman kendilerini yönlendiren TEB müşterisinin ad-soyad/cep telefonu bilgisini söylemesi gerekmektedir.
Emekli maaşını taşımak isteyen müşterilerimiz ile emekli arkadaşını tavsiye eden müşterilerimizin tanımları aynı tarihlerde yapılmalıdır.
Başvurudan farklı tarihlerde yapılan yönlendirme bildirimi geçerli olmayacaktır.

Bir müşteri bu kampanya kapsamında toplamda en fazla 1.500 TL kazanabilir.
Yönlendirme ödülüne hak kazanmak için, yönlendirilen emeklinin 36 ay maaş taahhüdü vermesi ve nakit maaş promosyon koşullarını yerine getirmesi gerekmektedir.
Yönlendirme ödülleri, emekliye nakit promosyon ödemesi sonrası gerçekleştirilecektir.
Hali hazırda TEB'de geçerli veya iptal statüde emekli taahhüdü olan emekliler kapsam dışıdır.
Müşterinin ödül ödemesi nakit olarak vadesiz TL hesabına yatırılacaktır.
Aksi taktirde ödül ödemesi gerçekleşmeyecektir.
TEB çalışanı, kampanyadan yararlanamaz.
TEB kampanya dönemini ve kurallarını tek taraflı değiştirme hakkına sahiptir.
Yönlendiren ve yönlendirilen müşteriler yukarıda belirtilen hususları bildiğini kabul beyan ve taahhüt eder.

FİBABANKA

Fibabanka tarafından yapılan açıklamada promosyon hakkında şu ifadelere yer verildi:

Bankamıza en az 2 adet otomatik ödeme talimatı veren müşterilerimiz için ise aşağıda yer alan tutarlarda artırılmış promosyon ödemesi yapılacaktır:
1.000 TL'ye (1.000 TL hariç) kadar olan emekliler için 330 TL,
1.000 - 2.000 TL (2.000 TL hariç) arasında olan emekliler için 415 TL,
2.000 TL ve daha fazla olan emekliler için 500 TL.

QNB FİNANSBANK

QNB Finansbank tarafından yapılan açıklamada emekli promosyon kampanyasına şu şekilde yer verildi:

Emekli Maaşını QNB Finansbank'tan almaya başlayan emeklilere 1,250 TL'ye varan promosyon fırsatı!
Siz de hemen emekli maaşınızı bankamıza taşıyıp bankamızın herhangi bir bankacılık ürününü kullanın, 1,250' TL'ye varan promosyon ve size özel avantajları kaçırmayın!

Kampanyadan yararlanmak için emekli maaşınızı 3 yıl boyunca bankamızdan almalı ve herhangi bir bankacılık ürünümüzü kullanmalısınız. Ek promosyon ödemeleri detaylarıda aşağıda yer almaktadır.

Ek promosyon ödemeleri detayları da aşağıda yer almaktadır.

İNG BANK

İng Bank tarafından yapılan açıklamada Emeklilere 2 bin 250 TL 'ye kadar promosyon müjdesi verildi.

Açıklamada başvuruların başladığına yer verildi. Duyuru şu şekilde:

"Maaşını ING'den alan emekliler, 1 Mart 2020 itibarıyla ilk kez Turuncu Ekstra ile harcamaya başladığında 2.250 TL'ye varan nakit promosyondan yararlanıyor!

Emekli maaşını taşıyanlara, her vade için %0,79 faiz oranıyla ihtiyaç kredisi ING'de! Üstelik, kredi tahsis ücreti yok! Üstelik tüm Türkiye'deki 50.000'den fazla ATM'yi kullanmak ücretsiz."

KİMLER EMEKLİ PROMOSYONU ALIYOR?

Eski-yeni tüm emeklilerin hakkı var.

Parayı almanın bir şartı var mı?

Emeklinin seçtiği bankaya '3 yıl maaşımı sizden alacağım' taahhüdünü vermesi yeterli. Ancak bazı bankalar, bazı şartları karşılayan emeklilere daha yüksek promosyon ödüyor. Herhangi bir bankacılık ürünü kullanmak ya da yanında başka emekli getirmek gibi şeyler isteniyor.

İkinci promosyon ne zaman ödenecek?

İkinci ödemeler 3 yıllık taahhüt süresi dolunca yapılacak. Promosyon Şubat 2017'de başlamıştı. İlk promosyonu Mart 2017'de alan bu ay ikinci ödeme için başvurabilecek.

Aynı bankada kalmak mecburi mi?

Taahhüt süresi sona eren emekliler istedikleri bankayı seçip ikinci promosyonlarını oradan alabilir. Ancak süre dolmadan da banka değiştiriliyor. Eğer kredi kullanmamışsanız kalan sürenin promosyonunu iade edip ayrılabilirsiniz
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.