1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Büyük Müjde Emekli Olamayana 2 bin 100 TL Ödeme verilecek! Hemen başvuru yapın!
Büyük Müjde Emekli Olamayana 2 bin 100 TL Ödeme verilecek! Hemen başvuru yapın!

Büyük Müjde Emekli Olamayana 2 bin 100 TL Ödeme verilecek! Hemen başvuru yapın!

TC kimlik cüzdanı ile başvuru yapmaları durumunda 2 bin 100 TL ödeme yapılacak! 2 bin 100 TL emekli olamamış kişiler ödemesi için ne yapmak gerekir? Kimler 2 bin 100 TL para alabilir? Sigorta primlerini ödemesine rağmen bir şekilde emekli olamamış vatandaşlarımıza müjdeli haber nihayet geldi. 15 yıl boyunca sigorta primlerini yatırıp diğer tüm şartları taşıyamadığı için emekli olamamış vatandaşlar

A+A-

Sigorta primlerini ödemesine rağmen bir şekilde emekli olamamış vatandaşlarımıza müjdeli haber nihayet geldi. 15 yıl boyunca sigorta primlerini yatırıp diğer tüm şartları taşıyamadığı için emekli olamamış vatandaşlarımıza TC kimlik cüzdanı ile başvuru yapmaları durumunda 2 bin 100 TL ödeme yapılacak! 2 bin 100 TL emekli olamamış kişiler ödemesi için ne yapmak gerekir? Kimler 2 bin 100 TL para alabilir? İşte tüm detaylar…

Sigorta prim ödemesini yapmış olan vatandaşlarımızın arasından bazen diğer tüm şartları taşıyamadığı için emekli olamayanlar var. Bu vatandaşlar emekli olamadığı gibi herhangi bir ödeme alamadıkları ve çalışamadıkları için de mağdur oluyorlar. Yaşlılıktan dolayı çalışamayan vatandaşlar hem devletten herhangi bir ödeme alamıyor hem de maaş alamıyorlar.

Devlet bu zamana kadar bu vatandaşlarımız için herhangi bir gelişme kaydedememişti. Ancak geçtiğimiz hafta Meclis’ten geçen karar ile beraber artık emekli olamamış tüm vatandaşlarımız 2 bin 100 TL ödeme alacaklar. Emekli olamamış vatandaşlarımızın banka hesaplarına üç ayda bir toplam 2 bin 100 TL para yatırılacak. İşte 2 bin 100 TL ödemenin tüm detayları…

KİMLER 2 BİN 100 TL ÖDEME ALIR?

2 bin 100 TL ödeme alabilmek için öncelikle 10 yıllık yani 3652 günlük SSK sigorta priminizin yatırılmış olması gerekmektedir. Eğer 3652 gün boyunca priminiz yatırılmış ve siz hala bir şekilde emekli olamıyorsanız devletten her üç ayda bir 2 bin 100 TL almayı hak etmiş olursunuz. Emekli olabilmek için uzun seneler SSK sigortalı bir şekilde çalıştıktan sonra hala emekli olamamış vatandaşlarımız hem yaşlılıktan dolayı çalışamıyor hem de devletten herhangi bir aylık alamıyorlardı. Yaş şartını tamamlayamayan vatandaşlar alamıyor olsa da yaşı ilerlemiş olan tüm vatandaşlarımız 2 bin 100 TL ödemelerden faydalanabiliyor. Sigorta prim ödemesi yapılmasına rağmen diğer tüm şartları karşılayamadığı için emekli olamayan vatandaşlarımızın çalışamadığı ve emekli olamadığı için mağdur oldukları bilinen bir konu. Ancak devlet bu zamana kadar bununla alakalı herhangi bir gelişme kaydedememişti. Bu haberin ardından artık emekli olamayan 65 yaş üstü vatandaşlarımıza üç ay da bir 2 bin 100 TL para ödemesi yapılacak.

Birçok vatandaş rahat bir yaşlılık süreci geçirmek içi çalışma hayatları boyunca emekli olmaya hak kazanmak için uğraş vermektedirler. Bunun için vatandaşların yaş, hizmet süreci ve prim ödemesi gibi şartları yerine getirmeleri gerekmektedir. Ancak bazı vatandaşlar bu şartları yerine getiremediklerinden dolayı emekli olmaya hak kazanamamaktadırlar. Bu konu üzerine Sosyal Devlet anlayışı kapsamında 65 yaş üzeri olarak emekli olamayan vatandaşlara devlet yardımı yapılmaktadır. Her ay yapılan 65 yaş üstü yaşlılık yardımı ödemesini alan vatandaşların da bu imkândan faydalanabileceği açıklandı.

YAŞLILIK MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yaşlılık maaşı başvurusu yapabilmek için öncelikle 65 yaş üstü ve emekli olamamış olmanız gerekiyor. Hiçbir şekilde sosyal güvencesi bulunmayan, herhangi bir geliri olmayan ve mağdur durumda olan tüm 65 yaş üstü emekli olamamış vatandaşlarımızın yaşlılık maaşı alma hakkı vardır. Bu maaştan yararlanabilmek için ise tek şart 65 yaş üstü emekli olamamak geçiyor.

Bunun için yaşlılık maaşı başvuru yapmak isteyen vatandaşlar ikamet ettikleri il ve ilçelerde yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma müdürlüklerine müracaat ederek başvurularını gerçekleştirmektedir. Kimlik belgeleri ile kolaylıkla başlarını yaparak bu yardımdan faydalanmaya hak kazanabilmektedirler. Bu yardımı alabilmek adına kişilerin T.C vatandaşı olmaları, 65 yaşını doldurmuş olmaları ve kendilerinde ya da eşlerinde düzenli gelir ve sosyal güvencelerinin olmaması şartları yeterli olmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
İlgili Haberler