1. HABERLER

  2. KELEBEK

  3. Bu Ünlüler Öldükten Sonra da Milyon Dolar Kazanmaya Devam Etti! Listeyi Görünce Şok Olacaksınız…
Bu Ünlüler Öldükten Sonra da Milyon Dolar Kazanmaya Devam Etti! Listeyi Görünce Şok Olacaksınız…

Bu Ünlüler Öldükten Sonra da Milyon Dolar Kazanmaya Devam Etti! Listeyi Görünce Şok Olacaksınız…

ABD'de yayınlanmakta olan iş dergisi Forbes, elde ettikleri ün sayesinde hayata gözlerini yumduktan sonra dahi çok büyük gelirler elde eden ünlülerin listesini çıkarttı. Forbes dergisinin 2020 yılında en çok kazanan ünlüler listesinde, pek çok tanınan ismin vefat etmelerine rağmen kazandıkları paralar dudak uçuklatmakta.

A+A-

Marilyn Monroe

1 Haziran 1926 yılında doğan Marilyn Monroe, bir dönem modellik yapmış ve model olarak keşfinin ardından oyunculuk yapmaya başlamıştır. Başrol aldığı film yapımlarından büyük bir kazanç elde eden Monroe, sadece on yıl boyunca başrol olabilme şansına erişmiştir. Bu kısa süreye rağmen yer aldığı yapımlardan 200 milyon dolar kazanmayı başarmıştı. Genç yaşta hayatını kaybeden Marilyn Monroe, öldüğünde henüz 36 yaşındaydı. Forbes dergisinde yer alan bilgiye göre Marilyn 1 Ekim 2019 ile 1 Ekim 2020 tarihleri arasında 8 milyon dolar kazanmıştır.

George Harrison

En sevilen ve hala popülerliğini koruyan İngiliz müzik grubu Beatles grubunun gitaristi George Harrison, henüz 14 yaşındayken aldığı gitarı sayesinde müzikle ilgilenmeye başladı. Beatles grubuna dahil olması ile müzik dünyasını sarsacak şarkılara imza attı. 1997 ile 2001 yılları arasında tedavi gören George Harrison, tedavilere rağmen 29 Kasım 2001 tarihinde hayatını kaybetti. Ölüm nedeni olarak kayıtlarda yer alan bilgiye göre, Harrison'ın vefat nedeni akciğer kanseri idi. 58 yaşında hayatını kaybeden Harrison, Forbes dergisine göre 2019 Ekim ile 2020 Ekim tarihleri arasında 8,5 milyon dolar kazanmıştır.

Freddie Mercury

5 Eylül 1946 yılında doğan Mercury, dünya çapında hit şarkılara imza atmayı başaran Queen grubunun solisti ve aynı zamanda kurucusudur. Sahnedeki şov ve duruşları ile hala en sevilen solistler arasında yer alan Mercury, dünyanın en güçlü sese sahip solisti olarak da anılmaktadır. 24 Kasım 1991 yılında henüz 45 yaşında cinsel yollar ile bulaşan AIDS hastalığı nedeni ile hayata gözlerini yuman Freddie Mercury, vefat etmesine rağmen dudak uçuklatan gelirler elde etmektedir. Forbes dergisine göre belirtilen 1 yıl içerisindeki kazancı 9 milyon dolardır.

Prince

Sanatçı bir ailede 7 Haziran 1958 yılında doğan Prince, dünya çapında bilinen bir pop ikonudur. Annesi şarkıcı olan Prince'in babası ise "The Prince Rogers Trio" isimli bir caz grubu kurmuş ve oğlunu da bu gruba dahil etmiştir. Sesinin güzel olmasının yanı sıra söz yazarlığı ve enstrüman yeteneği ile de ön plana çıkmıştır. 21 Nisan 2016 tarihinde evinde ölü olarak bulunan Prince, öldüğünde 57 yaşındaydı. Prince'in ölüm nedeni kayıtlara aşırı dozda madde kullanımı olarak geçmiştir. Forbes dergisine göre ölümünde sonra bile para kazanmaya devam eden Prince, derginin ele aldığı 2019-2020 tarihleri arasında 10 milyon dolar gelir elde etmiştir.

John Lennon

9 Ekim 1940 yılında doğan Lennon, teyzesinin ona hediye ettiği gitar sayesinde müzikle ilgilenmeye başlamıştır. Arkadaşları ile birlikte The Beatles grubunu kuran Lennon, grupta yapılan şarkılar ile dünya çapında tanınmayı başarmıştır. Kariyerinin zirvesinde iken kaldığı bir otelde, hayranı olduğu bildirilen ve akli dengesi yerinde olmayan bir kişi tarafından 8 Aralık 1980 yılında 40 yaşındayken öldürüldü. Dergide yer alan bilgilere göre 1 Ekim 2019 ve 1 Ekim 2020 tarihleri arasında 13 milyon dolarlık bir kazanç elde etmiştir.

Bob Marley

Tanınan bir raggae sanatçısı olan Bob Marley, 6 Şubat 1945 yılında doğmuştur. Yaptığı sıra dışı müzik ile isminden sıkça söz ettiren Marley'in, futbol oynarken ayak parmağının hasar alması sonucu deri kanseri olduğu ortaya çıktı. Parmağı kesilmesi gereken Marley, mensup olduğu dinin gerekleri yüzünden buna izin vermedi. 1981 yılında durumu ciddileşen Marley, henüz 36 yaşındayken hayatını kaybetti. Ölümünden uzun bir zaman geçmesine rağmen para kazanmaya devam eden Bob Marley, Forbes dergisine göre belirtilen tarihlerdeki kazancı 14 milyon dolardır.

Juice WRLD

2 Aralık 1998 yılında doğan Juice WRLD, Amerika asıllı söz yazarı ve rap türünde kariyere sahip bir şarkıcıydı. 8 Aralık 2019 yılında henüz 21 yaşındayken ölen şarkıcının ölüm nedeni uyuşturucu kullanımına bağlı olarak gelişen bir nöbet olarak açıklanmıştır. 1 Ekim 2019 ile 1 Ekim 2020 yılları arasındaki kazancı ise 15 milyon dolardır.

Kobe Bryant

Black Mamba lakabı ile de bilinen Bryant, 23 Ağustos 1978 doğumlu bir NBA oyuncusudur. Lakers takımında forma giyen Kobe Bryant, NBA tarihinin en önemli oyuncuları arasında yer almaktadır. 2020 yılının Ocak ayında bir helikopter kazasında kızı ile hayatını kaybeden Black Mamba, basketbol dünyasını yasa boğmuştur. 1 Ekim 2019 ile 1 Ekim 2020 tarihleri arasındaki kazancı ise 20 milyon dolar olmaktadır.

Elvis Presley

1935 yılında doğan Elvis Presley, rock kralı olarak ün salmıştır. Yazdığı ve söylediği şarkılar ile hala dinlenmekte olan Presley, 42 yaşında hayatını kaybetmiştir. Hayatının son dönemlerinde sağlıksız beslenme sonucu obezite hastalığına yakalanan Presley, doktorunun yaptığı açıklama göre kalp yetmezliği sonucunda ölmüştür. Forbes dergisinde belirtilen tarihler arasındaki kazancı 23 milyon dolardır.

Arnold Palmer

10 Eylül 1929 yılında doğan profesyonel golf oyuncusu Arnold Palmer, 2016 yılında kalp sorunları nedeni ile vefat etti. Öldüğünde 87 yaşında olan Palmer, ölümünden sonra dahi kazanç elde etmekte olan ünlüler arasındadır. Forbes dergisinde belirtilen bilgiye göre 2019-2020 yılları arasındaki kazancı 25 milyon dolar olmuştur.

Charles Schulz

26 Kasım 1922 tarihinde doğan Schulz, Amerikalı bir çizer ve animatör sanatçısıdır. Özellikle yarattığı Snoopy karakteri ile tanınan Charles Schulz, 12 Şubat 2000 tarihinde kolon kanserinin neden olduğu kalp yetmezliği sebebiyle hayatını kaybetmiştir. Yaratmış olduğu çizgi film karakterleri hala sevilen Schulz'un 2019 ve 2020 tarihleri arasındaki kazancı 32,5 milyon dolardır.

Dr. Seuss

Çocuk kitabı yazarı Seuss, pek çok başarılı çalışmaya imza atmıştır. En bilinen işleri arasında yer alan Şapkalı Kedi, ona hatırı sayılır kazançlar getirmiştir. 1904-1991 yılları arasında yaşayan Dr. Seuss, 1 Ekim 2019 ile 1 Ekim 2020 arasında bildirilen kazancı 33 milyon dolardır.

Michael Jackson

1958 doğumlu Jackson, müzik ile henüz 6 yaşında tanışmıştır. Başarısı sayesinde en  çok satan müzisyeni olmuştur. 50 yaşındayken evinde ölü olarak bulunan Michael Jackson'ın ölüm nedeni kalbinin durması olarak kayıtlara geçse de yapılan otopsi bunu yalanlamıştır. Doktor tarafından verilen ilaçlar nedeniyle hayatını kaybeden Jackson'ın belirtilen tarihler arasındaki kazancı 48 milyon dolardır.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.