1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Bu seçim emekliye yaradı çifte bayram edecekler! Kurban Bayramı ikramiyesine rekor zam! Bayramı ikramiyesi 8500 TL oldu!
Bu seçim emekliye yaradı çifte bayram edecekler! Kurban Bayramı ikramiyesine rekor zam! Bayramı ikramiyesi 8500 TL oldu!

Bu seçim emekliye yaradı çifte bayram edecekler! Kurban Bayramı ikramiyesine rekor zam! Bayramı ikramiyesi 8500 TL oldu!

Emekli maaşlarına yapılan zam haberlerinin ardından bir müjde de emekli bayram ikramiyesi için geldi. Türkiye'de 16 milyona yakın emekli, Kurban Bayramı'nda adeta bir çifte bayram yaşıyor. Bayram ikramiyesine yapılan zam bitti ve emeklilerin yüzü güldürdü. Kurban Bayramı ikramiyesi tam 4 çıkartma ve 8500 TL olarak belirlendi.

A+A-

Emekli maaşlarına yapılan zam haberlerinin ardından bir müjde de emekli bayram ikramiyesi için geldi. Türkiye'de 16 milyona yakın emekli, Kurban Bayramı'nda adeta bir çifte bayram yaşıyor. Bayram ikramiyesine yapılan zam bitti ve emeklilerin yüzü güldürdü. Kurban Bayramı ikramiyesi tam 4 çıkartma ve 8500 TL olarak belirlendi. Bu rakam, emekli bayram ikramiyesi ödemelerinin geçmişlerine kadar alınan en yüksek örnekler olarak rekor kırdı.

Emeklilere yapılan seçim müjdesiyle birlikte, hamilende yapılan yüzde 30 zam ve en düşük emekli maaşına yapılan zam gibi da atılmıştı. Mart ayında ise en düşük emekli maaşı 7500 TL'ye bakmadı. Geçen haftalarda 1100 TL olan emekli bayram ikramiyesi de bu yıl 2000 TL'ye götürülüyordu. Ayrıca EYT yasasında beklenen müjde de nihayet geldi.

Seçim öncesi emeklilere yönelik vaatlerin ardı arkası kesilmezken, Millet İttifakı orta ve Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da emeklilere yönelik bir müjde verdi. Babacan, iktidara gelmeleri halinde emeklilerin tümünü çözeceklerini belirtirken, aynı zamanda Kurban Bayramı ikramiyesinin 8500 TL'ye yükseltileceğini müjdesini verdi. Geçen bayram için de geri dönük ödeme sunumu söyleyen Babacan'ın bu müjdesi, emekliler tarafından sevinçle karşılandı.

Sonuç olarak, emekliler için yapılan taahhütlerin ardı arkası kesilmiyor. Yapılan zamlar ve artan bayram ikramiyesi, emeklilerin hayatı bir nebze de olsa rahatlatırken, seçim öncesi yapılan vaatler de emeklilerin ilgisini çekiyor. Emekliler, seçim sürecini kendilerine yönelik daha fazla garanti bekliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.