1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bu Şartları Taşıyan Yaşlılara Aylık 2 Bin 135 TL.. Yaşlılara verilen devlet desteği artıyor.
Bu Şartları Taşıyan Yaşlılara Aylık 2 Bin 135 TL.. Yaşlılara verilen devlet desteği artıyor.

Bu Şartları Taşıyan Yaşlılara Aylık 2 Bin 135 TL.. Yaşlılara verilen devlet desteği artıyor.

Devlet desteklerinden yararlanmak artık kolaylaştı. Belirli şartları sağlayan yaşlılara aylık maaş bağlanıyor. İşte yaşlı aylığı ve evde bakım ödemesini almak için gereken şartlar ve son dakika gelişmeleri...

A+A-

65 yaş aylığı almanını şartları nelerdir? 65 aylığı ödemesi ne kadar? Yaşlı vatandaşlar devlet desteği giderek artıyor. Bu desteklerden en dikkat çekeni de 65 yaş aylığı ve evde bakım ücreti. Bu ay desteklerin tutarı artarken, yararlanmak için aranan gelir şartı da değişiyor.

ŞARTLARA DİKKAT!

65 yaş aylığı olarak şartları sağlayanlara 672,81 lira ödeniyor. Bu ödemede kişinin kendisinin ve eşinin gelirine bakılıyor. İkisinin toplam gelirleri bin 402 liranın altındaysa maaş bağlanıyor. Devlet, yaşlıların evden ayrılmaması için de evde bakım desteği sağlıyor. Aylık ödeme bin 460 lira 61 kuruş. Evde bakım desteği için yüzde 50 ve üzerinde engelli raporu gerekiyor.

Maaş yaşlıya değil, ona bakana veriliyor.. Hane içinde kişi başı gelirin bin 402 liranın altında olması gerekiyor. Şartlar sağlanıyorsa, yaşlıların hanesine hem 65 yaş aylığı hem evde bakım parası girebiliyor. Böylece aylık 2 bin 132 lira gelir imkanı oluyor.. Her iki destek de memur maaş katsayısı arttıkça zamlanıyor. Bu ay yükselen destek tutarları, Temmuz'da bir kez daha zamlanacak.

ÜCRETSİZ ULAŞIM VE EVDE SAĞLIK HİZMETİ

Engelli ya da çok yaşlı olduğu için bakıma muhtaç kişilere evde sağlık hizmeti veriliyor. Bunun için bir bedel de istenmiyor. Başvuran herkese bu hizmet veriliyor.. 65 yaş ve üzeri olanlar şehir içi toplu taşımalardan ücretsiz yararlanıyor.

Bakıma muhtaç olan, kimsesi olmayan veya ailesi ile çocuklarının bakmadığı 'yoksul' yaşlıların huzurevi ve bakım evlerinde ücretsiz bakılması sağlanıyor. Yaşlı ve emekliler, sağlık durumları nedeniyle PTT veya bankalardan maaş çekemiyorsa evde ödeme yapılıyor. Bunun için SGK'ya 'konutta maaş almak istiyorum' şeklinde bir dilekçe vermek yeterli..

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.