1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Bu oyunlar çocukları hedef alıyor: Ebeveynler bu oyunlara dikkat etmeli! Çocuklarınızı bu oyunlardan uzak tutun!
Bu oyunlar çocukları hedef alıyor: Ebeveynler bu oyunlara dikkat etmeli! Çocuklarınızı bu oyunlardan uzak tutun!

Bu oyunlar çocukları hedef alıyor: Ebeveynler bu oyunlara dikkat etmeli! Çocuklarınızı bu oyunlardan uzak tutun!

Mavi Balina ve Momo oyunları sonrasında ortaya yeni çıkan Mavi Bebek oyunu hipnoz ve illüzyon ile çocukları doğrudan etkisi altına alarak onları yönlendiriyor ve bu oyuna bağımlı kılıyor. Psikolojik olarak etki yapan bu oyun son zamanlarda birçok kişiye ulaşmış durumda. Tehlikeli bu oyunları haberimizde anlattık...

A+A-

'Mavi Bebek' oyunu nedir?

Mavi Bebek isimli bu oyun Jonathan Galindo adlı kişi tarafından yapılan bir oyundur. Yapılan araştırmalara göre bu oyun çocuklar üzerinde hipnoz ve illüzyon etkisi yarattıktan sonra belirli bir süreç içerisinde çocukları bu oyuna bağımlı kılıyor. Sosyal medyada büyük kitleye ulaşan Mavi Bebek oyununun ardından uzmanların dikkat edilmesi gerekiyor açıklaması gecikmedi; ‘’Sosyal Medya üzerinden sizlere görevler sunan bu oyun kısa zamanda birçok kişiye ulaşmış durumda.’’

Mavi Bebek (Blue Baby) oyunu neden tehlikeli? Çocukları nasıl etkiliyor?

Kendi zekasını, mantığını kullanamayıp duygularını kontrol edemeyen çocuk yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunu fark ettiğinde beklenmeyen tepkiler verebilir. Bazı durumlarda çocuğun oyunla ilgili düşünce ve korkularını paylaşmaktan tedirginlik duyduğu gözlenebilir. Uyku ve yeme düzeninde değişiklik ve bozulmalar, ani ve aşırı tepkiler, öfke patlamaları ve içine kapanma davranışları gözlenebilir. Bilişsel düzeyde soyut kavram gelişimini henüz tamamlamamış olan küçük çocuklarda bilinmeyenle ilgili korku ve kaygılar önemli gelişimsel problemlere zemin hazırlayabilir.

Mavi Balina ve Momo oyunlarının birçok kişiye zarar verdiğini biliyoruz.

Momo ve Mavi Balina oyunları için gizli ağlar kullanılırken, Mavi Bebek oyununda ise herkesin çok fazla kullandığı Facebook ve Instagram uygulamalarından talimat mesajları gönderildiği araştırmalar sonucunda kanıtlanmıştır.

Oyun nasıl oynanıyor bir bakalım       

Oyunu oynayan çocukların anlattıklarına göre, banyonun ışığını kapatıp ayna karşısında elinizde bebek varmış gibi sallıyorsunuz. Bu süreci çok fazla tekrar ettiğinizde kolunuz ağırlaşacağı için elinizde bir bebek hissetmeye başlıyorsunuz. Bunun sonucunda devam edilirse kişide delirme veya psikolojisinde sorunlar meydana gelebiliyor. Bu ortaya çıkan kötü sonuçların korku seansına bağlı olarak meydana geldiği söyleniyor.

Sosyal medya uzmanı Levent Eraslan, internette Mavi Balina oyununun kısa sürede çok fazla kişiye ulaştığını söyledi.

Özellikle sosyal medya üzerinden insan beynini kaygı ve korku bağlamına vurgu yaparak ses, görüntü ve multimedya gibi destekleyici vurgularla etkiliyor sözlerini kullandı.

Sosyal Medyada bu tarz tehlikeli oyunların etkileşimi çok hızlı meydana gelmekte. Mavi Balina ve Mavi Bebek gibi hipnoz temelli oyunlara karşı anne ve babalar dikkat etmelidir.

Ayrıca buna benzer oyunlarda arkadaş faktörü çok ön planda. Arkadaşlar arasında kendilerini gösterme, önde olma, rekabet duygularıyla beraber tehlikeli oyunların eline düşmektedir diyerek uyarılarda bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.