1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Bu maske virüs salgınını tespit ediyor! Telefonla çalışan maske tanıtıldı…
Bu maske virüs salgınını tespit ediyor! Telefonla çalışan maske tanıtıldı…

Bu maske virüs salgınını tespit ediyor! Telefonla çalışan maske tanıtıldı…

Singapurlu bilim insanları çalışmalarına devam ediyor. Normal maskenin üzerine takılacak olan yeni maske, korona virüs belirtilerini tespit edebilecek sensörler geliştirildi. Sensörlerin maskeyle beraber kullanılması gerekli pek çok kontrollerin sağlanmasına faydalı olacak.

A+A-

Singapurlu bir grup bilim insanı yaşanan salgından ötürü korona virüsle mücadele sırasında belirtileri tespit edebilecek özellikle akıllı maske geliştirildi.

Gazetede yayınlanan bilgilere göre maskede nabız - beden sıcaklığı - kan basıncı ve oksijen seviyelerini test edebilecek mevcut olacak. Sensörlerin yardımıyla maskeyi kullanan kişileri sağlık durumlarını ve değişiklikleri belirleyecek - her 30 dakikalık süreçte bilgileri kişilerin cep telefonlarına gönderecek.

Sensörler başka maskelere takılabilir

Geliştirilmiş akıllı maskenin en belirgin özelliği olarak sensörlerin çıkarılarak başka maskelere takılıyor olmasıdır. Yani kişiler sürekli aynı maskeyi kullanmaktansa, sensörleri dezenfekte ederek kullanılacak olan yeni maskelerin üzerine takılarak da kullanılabilecek. Böylece sürekli yeni - temiz ve akıllı maske kullanımı gerçekleşecek.

Maskede tercih edilen çipler neme karşı dayanıklı olduğunu dile getiren bilim adamları, salgının daha çok yayılmasına engel olmak adına üretilen maskelerin 36 dolar fiyatına satılırken artık fiyatın 15 dolara kadar inebilecek olduğu dile getirildi. Bu maskeler ne zaman üretime başlayacak ve seri üretime geçirilerek tüm dünya tarafından erişilmesi mümkün olacak mı tam olarak bilinmiyor. Fakat yaygınlaşma durumları karşısında insanların bu zamanlara göre daha bilinçli bir şekilde hareket etmeleri de sağlanmış olacak.

Koronavirüs pandemisi son hız artmaya devam ediyor

Yaz ayları içerisinde yavaşlaması düşünülen korona virüs süreçleri ülkemizde bir nebze de yavaşlamış bir şekilde hareket etse de dünya genelinde son hızıyla artmaya devam ediyor. Açıklanan resmi verilere göre vaka sayısının 28 milyonu geçmesinin yanı sıra dünya genelinde toplam 911.591 kişi hayatını kayıp etti. Şu an virüsü taşısalar bile belirtileri tam olarak hissedemeyen insanların olduğunu da bilim adamları dile getirirken, şu an açıklanan vaka sayılarının gerçeği yansıtmadığını bu verilerin oldukça saklanarak hareket ediliyor olduğunu da aktarıyor. İlerleyen günlerde son durum ne olacak bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.