1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. Bu kredi notuna sahip olanlar kredi alabilecek! Kredi hesaplama detayları haberimizde
Bu kredi notuna sahip olanlar kredi alabilecek! Kredi hesaplama detayları haberimizde

Bu kredi notuna sahip olanlar kredi alabilecek! Kredi hesaplama detayları haberimizde

Nakit desteğe ihtiyaç duyan kişiler kredi kartı başvuruları yaparken önlerine kredi sicil sorgulamave Kredi hesaplamadurumu çıkıyor. Bankalar kredi sicili kötü olan kişiler yerine kredi sicili iyi olan kişilere kredi kartı veriyor. İşte habere ilişkin diğer detaylar..

A+A-

Nakit desteğe ihtiyaç duyan kişiler kredi kartı başvuruları yaparken önlerine kredi sicil sorgulamave Kredi hesaplamadurumu çıkıyor. Bankalar kredi sicili kötü olan kişiler yerine kredi sicili iyi olan kişilere kredi kartı veriyor. Kredi siciline ise kredi notu ile bakılıyor. 0-1900 puan aralığında kredi notu kişilerin kredi sicillerini belirliyor. Bir kişi kredi kartı ya da kredi alacağında bankalar kişiler hakkında ayrıntılı bir araştırma yapıyor. Eğer kredi sicili iyiyse kredilerden faydalanabiliyorlar. Ancak kredi sicili kötü olan kişiler kredi için başvuru yapabilseler bile alamayabilirler. Bu noktada pek çok vatandaş kredi sicili sorgulama nasıl yapılır gibi detayları merak ediyor. İşte habere ilişkin diğer detaylar..

Kredi Sicili Bozuk Olanlar Kredi Alabilir Mi?

Nakit ihtiyacını karşılamak adına kredi almak isteyenler tarafından kredi sicili bozuk olanlar kredi alabilir mi konusu en çok merak edilen konular arasında. Bu imkânlar bankalar tarafından herkese verilmez. Bankalar kredi ve kredi kartı vermeden önce ayrıntılı bir araştırma yapar. Eğer kişilerin kredi sicilleri iyiyse kredi ve kredi kartı alabilirler. Ancak kredi sicili kötü olan kişilere banka tarafından kredi verilmez. Bazı bankalar kredi sicili kötü olanlara da kredi kartı vermektedir. Ancak bu kartların limiti kredi sicili iyi olan kişilere verilen kart limitlerinden daha düşüktür. Kredi sicili kötü olan kişilerin de bankalardan kredi alma ihtimali vardır. Ancak bunu her banka yapmaz. Kredi sicili bozuk olan kişilere kredi verilse bile kefil istenilmesi büyük bir olasılıktır. Kredi sicili bozuk olan kişiler kredi alabilmek için şunları yapabilirler:

  • Kefil göstermek
  • Teminat ödemek
  • Ödenmeyen kredi borçlarını yapılandırmak
  • Ek gelirler sunmak
  • İnternet üzerinden kredi başvurusu yapmak
  • Yüksek gelir beyanında bulunmak.

Kredi başvurusu yapılırken bankalar birtakım evraklar istemektedir. Kredi sicilinin kötü olması bu evraklardan anlaşılır. Ancak internet üzerinden yapılan başvurularda bu evraklar istenmez. Böylelikle de kredi sicili kötü olan kişiler internet üzerinden başvuru yaparak kredi kartı sahibi olabilirler.

Kredi Sicili sorgulama Nasıl Yapılır?

Kredi sicilini sorgulamak için kredi notu en önemli faktördür. Kredi notunun düşük olması kredi sicilinin kötü olması anlamına gelir. Kredi notunun yüksek olması bankalara güven verdiği için kredi sicili iyi olan kişilere kredi verilmesi tercih edilir. Kredi borçlarını zamanında ödemeyen kişilerin kredi notu düşer. Bu da kredi sicilinin kötü olmasına neden olur. Kredi hesaplama ve kredi sicili sorgulamak isteyen kişiler bunu kolaylıkla yapabilir. Findeks üzerinden belirli bir ücret karşılığında kredi sicilini öğrenmek mümkündür. Yine e-Devlet üzerinden de öğrenilebilir.

Kredi hesaplama nasıl yapılır?

Kredi hesaplama için çekeceğiniz kredi türü, faiz oranı, ödeyeceğiniz süre, kredi limitiniz ve krediyi kullanacağınız banka da dahil olmak üzere çeşitlilik göstermekte. Son zamanlarda sosyal hayatı desteklemek adına Kamu bankaları ve özel bankalar kredi faiz oranlarında indirime gitti. Her zaman çalıştığınız bankadan istediğiniz kredi tutarını hesaplatmak için bankanız ile hemen görüşün.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.