1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bu kredi kartlarına sahipseniz Kredi kartı ile taksitle altın alabilirsiniz! İşte o kredi kartları
Bu kredi kartlarına sahipseniz Kredi kartı ile taksitle altın alabilirsiniz! İşte o kredi kartları

Bu kredi kartlarına sahipseniz Kredi kartı ile taksitle altın alabilirsiniz! İşte o kredi kartları

Ülkemizde aktif olarak kullanılan yatırım araçlarından birisi de altın. Altınlar yatırım aracı olarak sıklıkla kullanılmasının yanı sıra; düğünlerde de ihtiyaç duyulan değerli madenlerdendir. Kredi kartı ile altın alınır mı, kredi kartı ile altın alındığında kaç taksit yapılır? Gibi sorular; son zamanlarda sıkça sorulmaya başlandı. Konuya ilişkin tüm bilgiler bu yazımızda…

A+A-

Ülkemizde aktif olarak kullanılan yatırım araçlarından birisi de altın. Altınlar yatırım aracı olarak sıklıkla kullanılmasının yanı sıra; düğünlerde de ihtiyaç duyulan değerli madenlerdendir. Özellikle de düğün zamanları kişiler kısıtlı nakit imkanları nedeni ile sıklıkla kredi kartlarına başvururlar. Kredi kartı ile altın alınır mı, kredi kartı ile altın alındığında kaç taksit yapılır? Gibi sorular; son zamanlarda sıkça sorulmaya başlandı. Konuya ilişkin tüm bilgiler bu yazımızda…

Kredi Kartı İle Altın Alınır mı?

Kredi kartıyla alın almak; vade nedeni ile sıklıkla tercih edilen yöntemlerden birisidir. Fakat her kuyumcu kredi kartı ile satış yapmadığı gibi; aynı zamanda komisyon ücreti de eklemektedir. Lakin kuyumcular, genel olarak kredi kartı ile alınan altınları taksitlendirmek istemezler. Buna karşın, taksitlendirmek istediğiniz altını; altının türüne ve fiyatına bağlı olarak taksitlendirebilirsiniz. Ek olarak, kuyumcu bu hizmeti sağlamıyorsa; alışveriş sonrasında müşterisi olduğunuz bankayı da arayarak taksitlendirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Kredi Kartıyla Alınan Altın Kaç Taksit Yapılabilir?

Kredi kartıyla taksitli altın aldığınızda, dilediğiniz vadede taksitlendirme yapamıyorsunuz. BBDK’nın vermiş olduğu karar ile altın alırken daha önceleri maksimum 4 taksit imkanı sunuluyordu. Fakat 2019 yılının Ekim ayında yapılan yeni düzenleme ile beraber artık basılı ya da külçe olmayan altınlar için 8 ay taksitlendirme yapabilirsiniz.

Taksitlendirme maksimum 12 aya kadar olmaktadır. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi; kuyumcular taksit yapmayı kabul etmiyorsa, bankanız ile iletişime geçerek 3 taksite kadar vade ekleyebilirsiniz.

Kredi Kartı ile Altın Alınır Mı?

Kredi kartı ile altın almak, altın ihtiyacı olan kişilerin nakit para ödemeden borçlanarak altın sahibi olmalarını sağlıyor. Kredi kartıyla alacağınız altının türü, modeli ve fiyatı; kredi kartı ile altın almanızı engellemese de, taksit oranını doğrudan etkileyebiliyor. Bankaların 3 ay, kuyumcuların ise 8 aya kadar taksit yapma imkanı bulunuyor.

Bankadan Altın Almak

Bankadan altın almak, kuyumcuların karşısında güçlü bir alternatiftir. Bütün bankalar mobil şubeden altın satışı yapsa da, fiziki olarak altın satışı yapan banka sayısı oldukça azdır. Bu bankaları sıralamak gerekirse;

  • Kuveyt Turk
  • HSBC

Fakat yine de bu bankaların tüm şubeleri, bu hizmeti sağlamayabilir. Hangi şubeden sağlandığını öğrenmek için çağrı merkezinden iletişime geçebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.