1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bu Haftaya Özel Herkese Tek Seferlik 1000 TL Ödeme Yapılacak! Başvuru Tarihi Ne Zaman Sona Eriyor?
Bu Haftaya Özel Herkese Tek Seferlik 1000 TL Ödeme Yapılacak! Başvuru Tarihi Ne Zaman Sona Eriyor?

Bu Haftaya Özel Herkese Tek Seferlik 1000 TL Ödeme Yapılacak! Başvuru Tarihi Ne Zaman Sona Eriyor?

Devlet tarafından vatandaşa verilen destek ödemeleri son hız devam ediyor. Devletten ihtiyaç sahibi vatandaşlara beklenen müjde geldi. Korona virüs döneminde vatandaşının yanında olan devlet sosyal yardımlar yapmaya devam ediyor. Peki bu destek ödemelerinden kimler faydalanabilecek? Başvuru için son gün ne zaman? İşte tüm detaylar…

A+A-

Devlet tarafından vatandaşlara sağlanan destekler devam ediyor. Devletten ihtiyaç sahibi vatandaşlara müjde geldi. Destek ödemeleri hız kesmeden devam ediyor. PTT hesapları ile vatandaşa verilen sosyal yardım destek ödemeleri devam ediyor. Herhangi bir şarta bağlı olmadan başvuru e-devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Korona salgını nedeni ile de vatandaşlar her türlü işlemi e-devlet uygulaması üzerinden de yapılabiliyor. E-devlet üzerinden yapılmasının en büyük sebebi salgın nedeni ile kalabalık ortamlardan kaçınmak.

1000 TL Pandemi Sosyal Yardımı İçin Başvuru Şartları

Korona virüs nedeni ile mağdur olan birçok vatandaşımız için pek çok yardım destek ödemesi sağlanmıştır. Bu yardımlardan biri de vatandaşlara verilen pandemi yardım ödemeleridir. Tüm vatandaşlara başvurma hakkı tanınan bu yardımda herkese ödenen miktar aynıdır. Oldukça yoğun ilgi gören pandemi ödemesi her vatandaşa başvuru hakkı sunarken her vatandaşın ödemesi yapılmamıştır. Bu ödemelerden yararlanamayan vatandaşlar için devlet yeniden bir başvuru ekranı açtı.

Başvuru Detayları

Her vatandaşın T.C kimlik numarasının sonuna göre değişiklik gösterdiği başvuru tarihleri bulunurken herkes ne zaman başvuru yapabileceğini merak ediyor. E-devlet üzerinden başvuru yaparken karşınıza T.C kimlik numaranızın son iki hanesine göre başvuru yapacağınız gün yazıyor. Yazan günlerde başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Başvuru günleri T.C kimlik numarasının sonu 0 olan vatandaşlarımızın Pazartesi, 2 olan vatandaşlarımızın Salı, 4 olan vatandaşlarımızın Çarşamba, 6 olan vatandaşlarımızın Perşembe, 8 olan vatandaşlarımızın Cuma Cumartesi ve Pazar günleri başvurularını gerçekleştirebilirler.

Başvurusu Dikkate Alınmayacak Olanlar

  • Pandemi sosyal destekten daha önce yararlanmış olan vatandaşlar
  • 5510 sayılı kanunun 4/a maddesi kapsamında görev yapan kamu işçileri
  • 5510 sayılı kanunun 4/c maddesi kapsamında görev yapan memurlar
  • Sosyal Güvenlik Kurumundan gelir veya aylık alan vatandaşlar
  • İŞKUR işsizlik ödeneği alan vatandaşlar

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.