1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Böylesini Daha Önce Hiç Yememiştiniz! Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?
Böylesini Daha Önce Hiç Yememiştiniz! Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Böylesini Daha Önce Hiç Yememiştiniz! Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Sütlük irmik tatlısı, gerek malzemeleri gerekse tadıyla oldukça hafif bir tatlı. Nasıl yapılır sorusu sıklıkla sorulsa da, oldukça basit ve pratik bir tarifi var. Bu yazıda Sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır, malzemeler neler? gibi sorulara yanıt bulabilirsiniz.

A+A-

Sütlü İrmik Tatlısı İçin Kullanılacak Malzemeler Nelerdir?

  • 5 su bardağı süt
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 12 yemek kaşığı irmik
  • 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • 1/2 Adet çubuk vanilya

Üzeri İçin Kullanılacak Malzeme:

  • 5-6 adet çilek

sutlu-irmik-tatlisi.jpg

Sütlü İrmik Tatlısının Püf Noktası Var Mıdır?

  • Yapmış olduğumuz tatlıyı devamlı olarak karıştırmaya özen göstermeli ve kısık ateşte pişirmeye dikkat etmeliyiz.
  • Tatlımızın boza kıvamında olursa daha lezzetli olacağına dikkat ediniz.
  • Yemek için acele etmez ve 2,3 saat piştikten sonra buzdolabında bekletirseniz yapmış olacağınız tatlı daha lezzetli ve daha güzel olacaktır.

9949040-728xauto.webp

Sütlü İrmik Tatlısının Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yapacağımız tatlıya uygun derin bir tencere ayarlamamız gerekiyor. Daha sonrasında irmik, süt ve toz şekeri tenceremizin içerine koyuyoruz. İçerisine koyduğunuz tüm malzemeyi bir çırpıcı yardımı ile karıştırdıktan sonra artık tenceremizi ocağın üzerine alabilirsiniz.
  • Öncesinde rendelemiş olduğunuz portakal ve limon kabuğunu içerisine katıyoruz. Ortasından ikiye kestiğimiz ve bıçağın keskin ucuyla kazıdığımız vanilya çekirdeklerini artık ilave edebilirsiniz.
  • Devamlı olarak karıştırmaya devam ettiğimiz tatlımızı kısık ateşte kıvam alana kadar karıştırmayı bırakmıyoruz.
  • Kullanmak istediğiniz servis kaselerimizi suda bolca duruladıktan sonra fazla sularını döküyoruz. Daha sonra tatlımız kıvam almış ise artık servis kaselerimize paylaştırıyoruz.
  • Kıvamını artık tam olarak alıp katılaşması için kaselerimizi buzdolabına koyup soğutmaya bırakıyoruz.
  • Sütlü irmik tatlımız soğuduysa artık üzerini doğramış olduğunuz çilekler ile süsleyebilirsiniz.

Sütlü İrmik Tatlısının Üzeri İçin Pratik Süsleme Önerileri Neler Olabilir?

  • Bu tarifte yapmış olduğumuz gibi çilekleri doğrayıp güzelce tatlınızın üzerine koyabilirsiniz.
  • Tatlınızın üzerine meyve sosu döküp güzel bir görünüm ve tat sağlayabilirsiniz.
  • Antep fıstığı, kavrulmuş fındık ve cevizi toz haline getirip veya getirmeyip üzerine koyabilirsiniz.
  • Çikolata sosu döküp hoş bir görüntü sağlayabilirsiniz.
  • İrmik tatlınızın üzerine sütlü veya bitter çikolata eritip dökebilirsiniz.
  • Evinizde bulunan meyvelerden doğrayıp üzerine koyabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.