1. HABERLER

  2. İŞKUR

  3. Böyle şans her zaman vurmaz! KPSS'siz, sınav şartsız 9.900 TL maaşla personel alımı başladı: İşte gereken şartlar!
Böyle şans her zaman vurmaz! KPSS'siz, sınav şartsız 9.900 TL maaşla personel alımı başladı: İşte gereken şartlar!

Böyle şans her zaman vurmaz! KPSS'siz, sınav şartsız 9.900 TL maaşla personel alımı başladı: İşte gereken şartlar!

İş arayan vatandaşların ilk adresi İŞKUR olurken, açık iş ilanları da merak konusu. İŞKUR sistemine kayıt olan vatandaşlar kendi şartlarına uygun ilanlara başvurabilirler. Yayınlanan son iş ilanları kapsamında mühendis, şoför, işçi, muhasebeci gibi birçok farklı pozisyon için alımlar başladı. İşte İŞKUR ilan detayları...

A+A-

İş arayan vatandaşların ilk adresi İŞKUR olurken, açık iş ilanları da merak konusu. İŞKUR sistemine kayıt olan vatandaşlar kendi şartlarına uygun ilanlara başvurabilirler. Yayınlanan son iş ilanları kapsamında mühendis, şoför, işçi, muhasebeci gibi birçok farklı pozisyon için alımlar başladı. İşte İŞKUR ilan detayları...

Personel alımları devam ederken, İŞKUR 120 bine yakın açık iş ilanı yayınladı. Özel sektörde iş imkanları artmaya devam ederken imalat sanayi 2023 yılının ilk 2 ayında en çok yerleştirme yapılan sektör olarak belirlendi. özel güvenlik görevlileri, konfeksiyon işçileri ve garsonlar. İŞKUR'da yayınlanan ilanlar halen araştırılmaktadır. İşte İŞKUR ilan detayları...

İŞKUR YENİ İLANLAR YAYINLADI

Özel sektörde personel alımları devam ederken açık iş sayısı da 105 bine yükseldi. Teşvik programları ile birçok kişinin ilgisini çeken İŞKUR, iş arayan vatandaşların da ilk tercihi oluyor. Özel sektörde işe alımlar yapılırken, 21 bin 194 beden işçisi istihdam edileceği açıklandı. Ayrıca 3.355 temizlikçi, 2.356 makine operatörü, 2.181 satış danışmanı ve 2.106 gaz kaynakçısı alımı yapılacağı açıklandı.

İMALAT SEKTÖRÜ BİRİNCİ

2023 yılı başından bu yana hayata geçirdiği projelerle sıklıkla gündemde olan İŞKUR'a yerleştirilen personel sayısı 215 bine yükseldi. İlk 2 ayda gerçekleşen istihdam sayısı ise 147 bin 40 olarak açıklandı.

Ocak ve Şubat dönemleri incelendiğinde imalat sanayi en çok yerleştirme yapılan sektör olarak kayıtlara geçti. Mesleklere bakıldığında özel güvenlik görevlisi, hazır giyim işçisi ve garson alımında ilk 3'e girdiği görülmektedir.

NASIL BAŞVURULUR?

İş arayan vatandaşlar başvuruları İŞKUR üzerinden nasıl yapacaklarını merak ediyor. İŞKUR İl Müdürlüğü üzerinden gerçekleştirilen başvurular kapsamında vatandaşların öncelikle sisteme kayıt olması gerekiyor. Daha sonra sistem üzerinden açık ilan başvurusu yapabilirler.

SAĞLIK BAKANLIĞINA 42 BİN 500 PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU BAŞLADI MI?

Sağlık Bakanlığı bünyesinde yapılacak 2 personel alımı için 42.500 kişilik kontenjan belirlendi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamada hemşire, ebe, sağlık teknikeri, sağlık teknikeri gibi birçok branştan alım yapılacağı belirtildi. Sağlık Bakanlığı bünyesinde yapılacak ikinci personel alımı için adayların KPSS'den en az puan almış olmaları gerekmektedir.

42 BİN 500 PERSONEL ALIMI YAPILACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilk etap personel alımlarının ardından planlanan 85 bin personel alımının 42 bin 500'ünün tamamlandığını bildirdi. Kalan yarısı için de hızlı bir şekilde alım yapılacağını belirten Koca, "KPSS ile 6 bin 69 hemşire, bin 530 ebe, bin 494 sağlık lisanslı, 798 sağlık teknikeri ve 21 bin 709 sağlık teknikeri olmak üzere toplam 31 bin 600 sözleşmeli personel istihdam edilecek.

Sağlık Bakanlığı Personel Başvuruları Nereye Yapılır?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2'nci dönem personel alımı başvuru kılavuzlarının İŞKUR ve ÖSYM'ye gönderildiğini açıkladı. Sağlık Bakanlığı, 2. Aşama işe alım başvurularını İŞKUR üzerinden almayı planlamaktadır. Ancak bakanlık tarafından yapılan duyuru ile duyurunun detayları da ortaya çıkacak.

Mesleğe Ait Açık Pozisyon Sayısı Memur 1 Acil Tıp Teknisyeni 15 Açık Hava Depo Görevlisi 8 Asit ve Parlatma Makinası Operatörü-Metal İşçisi 57 Ağaç Kesme Makinası Operatörü (Bıçkıevi-Oduncu) 21 Ağaç Değerlendiricisi 3 Ahşap Emprenye İşçisi 4 Ağaç Endüstrisi Mühendisi 1 Ahşap Sanayi Teknisyeni 6 Ahşap Sanayi Teknisyeni 5 Ağaç Oymacısı 2 Ahşap Palet İmalatçısı 24 Beyazlatma ve Pişirme Makinesi Operatörü (Kasar) 2 Tecrübeli Ağır Vasıta Şoförü 10 Ağız ve Diş Sağlığı Teknisyeni 3 Ağız ve Diş Sağlığı Teknisyeni 2 Damat (Hayvan Bakıcısı ve Ahır Temizleyicisi) 1 Ahşap Paketleme İşçisi 3 Ahşap Boya ve Vernik Elemanı 54 Ahşap Doğrama CNC Tezgah Operatörü 15 Ahşap Doğrama İmalatçı 12 Ahşap Ev İmalatçı 2 Ahşap İskelet İmalatçı 35 Ağaç İşleme CNC Tezgah Operatörü 32 Ağaç İşleme Makina Operatörü21 Ahşap Kapı İmalatçısı 41 Ahşap Kaplama Pres Operatörü 11 ​​Ahşap Kenar Bantlama Makinası Operatörü 42 Ustabaşı Ahşap Mobilya İmalat Ustası 4 Ahşap Mobilya İmalat Ustası 280 Ahşap Mobilya İmalatçısı 234 Ahşap Montaj Elemanı 31 Ahşap Dekoratör 5 Ahşap Şekillendirici 15 Ahşap Torna Operatörü 1 Ahşap Döşemeci 1 Aile Danışmanı 1 Akaryakıt İstasyon Müdürü 4 Akaryakıt Satış Elemanı (Pompa Görevlisi) 448 Akaryakıt ve LPG İkmal ve Dolum Elemanı 5 Akıllı Bina Otomasyon Sistemi Bakım Onarım Elemanı 1 Akrilik İplik İmalat Elemanı 3 Akrilik Tezgah Ustası 22 Akrobat 11 Aksesuar Aşçısı (Tekstil) 2Personel 31 Ahşap Dekoratör 5 Ahşap Şekillendirici 15 Ahşap Torna Operatörü 1 Ahşap Döşemeci 1 Aile Danışmanı 1 Akaryakıt İstasyonu Müdürü 4 Akaryakıt Satış Elemanı (Pompa Görevlisi) 448 Akaryakıt ve LPG İkmal ve Dolum Personeli 5 Akıllı Bina Otomasyon Sistemi Bakım Onarım Elemanı 1 Akrilik İplik Üretim Çalışanı 3 Akrilik Tezgah Ustası 22 Akrobat 11 Aksesuar Aşçısı (Tekstil) 2Personel 31 Ahşap Dekoratör 5 Ahşap Şekillendirici 15 Ahşap Torna Operatörü 1 Ahşap Döşemeci 1 Aile Danışmanı 1 Akaryakıt İstasyonu Müdürü 4 Akaryakıt Satış Elemanı (Pompa Görevlisi) 448 Akaryakıt ve LPG İkmal ve Dolum Personeli 5 Akıllı Bina Otomasyon Sistemi Bakım Onarım Elemanı 1 Akrilik İplik Üretim Çalışanı 3 Akrilik Tezgah Ustası 22 Akrobat 11 Aksesuar Aşçısı (Tekstil) 2

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.