1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Borcu Olanlara Müjde! Beklenen Karar Geldi: Kredi ve Kredi Kartı Borçları Yapılandırılacak…
Borcu Olanlara Müjde! Beklenen Karar Geldi: Kredi ve Kredi Kartı Borçları Yapılandırılacak…

Borcu Olanlara Müjde! Beklenen Karar Geldi: Kredi ve Kredi Kartı Borçları Yapılandırılacak…

Kredi kartlarında yaşanan pandemi sürecinden dolayı ortaya çıkan borçlanma, son gelişmeler ile sona erecek. Kredi ve kredi kartı yapılandırma süreçlerinde bankalara talimat vermek yapmak yeterli olacak.

A+A-

Mart ayından bu yana ülkemizde baş gösteren korona virüs süreçlerinden dolayı meydana gelmiş olan ekonomik kriz herkesi olumsuz bir şekilde etkiledi. Alım gücünün bir hayli azalmasına enden olurken ciddi anlamda meydana gelen açıklar vatandaşların bütçeler konusunda sorun yaşamasına işaret etti. Böyle olaylar ile beraber gelen bir diğer durum da kredi kartı borçlarını ödeyememek üzerine oldu. Bu anlarda vatandaşların oldukça zorlu anlar geçiriyor olması da araştırmalar içerisine girmelerine neden oldu. Şu an birçok farklı bankada kartlar adına yapılandırmaların mevcut olması hangi şartlarda acaba hangi bankalar diye bakmaya başlamalarına işaret etti.

Salgınla beraber meydana gelen hayat pahalılığının ekonomik anlamda birçok vatandaş için zorlukları getirmesine neden oldu. Mevcut olarak yer alan borçları döndürme konusunda dahi zorluklarına devam eden vatandalar şu an birçok banka içerisinde teminat verilerek yapılandırma adımlarına gidiyor.

Birikerek yer alan kredi kartı borçları için oldukça kısa süre içerisinde kurtulmak isteyen vatandaşlar adına zaman kazanabilmek adına kart yapılandırma alternatifleri araştırılmaya devam ediyor.

Kart borcu olan kişiler borçlarını nasıl yapılandırabilir?

Kredi kartı borçlarını yapılandırarak taksitlendirmiş bir şekilde devam etmek isteyen vatandaşların bankalara giderek başvuru ile işlemlere başlaması gerekiyor. Kart borcu hangi bankada mevcut olarak yer alıyorsa bankaların bunları dönemsel bir şekilde kampanyalar sonucunda takip altına alma şartı bulunuyor. Kendi bankalarında olan kredi kartı borçlarını bankalar müşterileri için farklı yöntemler de sunarak ödeme kolaylıkları sunmaya devam ediyor.

Sunulan yöntemler arasında teminat olmadan - taksitlendirerek - faiz oranlarının değişmesini sağlamadan oran yükseltme durumlarına varana kadar çok seçenek sunuyor. Gelir durumlarını ölçüt olarak kabul ederek tüm alternatifleri sunuyorlar. Bankalarda kredi kartı olan müşteriler adına yapılandırma adımlarının sunuluyor olması kişilerin gelir durumlarına bakılarak vade - faiz oranları belirleniyor. Bu anlarda verilen vade oranlarıyla 12 - 24 ya da 36 olarak kişilerin gelir durumlarına göre değişebiliyor.

Akbank kredi kartı borçları için nasıl yapılandırma fırsatları sunuyor?

Müşteriler mevcut olarak yer alan kredi kartı borçlarını ödemek adına birçok farklı imkandan birisini tercih edebilir. Bu kadar kolaylık sunan bankalardan bir tanesi de Akbank olarak yerini alıyor. Her anlamda müşterileri için oldukça olumlu seçenekler sunarken yüzde yüz müşteri memnuniyetini de ön plana almayı ihmal etmiyor. Bankalar tarafından mevcut olarak belirlenmiş olan son kampanya başka bankaların borçlarını yapılandırmak adına sunulan transfer işlemleridir. Alternatiflerden yararlanmayı tercih eden müşterilerin Akbank aracılığıyla beraber verilen 9 taksitlendirme seçenekleriyle beraber transfer işlemlerini tercih edebilir. Bu anlarda sadece yüzde 2.42 faiz oranlarını sunarak kendi bankasında müşterisi olan kişilerden de en ufak işlem ücreti almıyor.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.