1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Borcu olanlar için müjdeli haber! Borçların yüzde 50’si 14 gün sonra silinecek…
Borcu olanlar için müjdeli haber! Borçların yüzde 50’si 14 gün sonra silinecek…

Borcu olanlar için müjdeli haber! Borçların yüzde 50’si 14 gün sonra silinecek…

Yüz binlerce vatandaşı çok yakından ilgilendiren haberler gelmeye devam ediyor. Enflasyon farklarının ortalama olarak yüzde 50’lik kısmı silinecek. 1 Mart tarihine kadar bu borçların ödenmesi gerekecek.

A+A-

Yüz binlerce vatandaşı çok yakından ilgilendiren haberler gelmeye devam ediyor. Enflasyon farklarının ortalama olarak yüzde 50’lik kısmı silinecek. 1 Mart tarihine kadar bu borçların ödenmesi gerekecek.

İlk iki taksit ödemesinin tam zamanında yapılacak olması büyük avantajları da beraberinde getiriyor. 36 ay vade imkanları ile beraber sunulan bu imkanlar borçların ilk taksit süresinde peşin ödeme yapılırsa enflasyon oranlarının yüzde 90’lık kısmı silinecek. Taksitli ödeme seçeneklerini tercih edenler için ise ilk taksitlerinin ödemesini yaptıktan sonra ikinci taksit süresinde kalan borçların tamamını ödemek gerekecek. Enflasyon farklarının yüzde 50 kısımları silinecek.

Vergi borçları ortalama olarak yüz binlerce vatandaşı ilgilendirmeye devam ediyor. Yapılandırma süreçleri için başvuru durumları 1 Şubat tarihinde son buldu. Vergi ve prim ödemelerinde yapılandırma yapmak için başvuru yapacak kişilerin ödemeleri de zamanında yapma şartları oldukça önemli. Bu süreçlerde borçların ortalama olarak yüzde 70 ila 80lik kısımlarının iskonto sağlanmış olmasının ardından, hakların yanmaması için ilk iki taksit ödemesinin zamanında tam olarak yapılması gerekiyor. Aksi bir durum meydana gelirse yapılan yapılandırma süreçleri iptal ediliyor.

Sadece 14 gün süre…

Vergi ve belediyelere ait olan borçların ilk taksitlerinin ödenmesi 1 Mart tarihinde başlayacak. Fakat bu gün pazara yani hafta sonuna denk gelmiş olmasından dolayı son olarak 14 gün kaldı. SGK borçlarının tamamı ya da ilk taksit ödemeleri için alacaklar gecikme zamları ya da cezaları yerine ayda yüzde 0,35 enflasyon oranı eklenecek. Borçların ilk taksit süreçleri için ise yüzde 90 oranında faizlerin silinmesi yapılacak. Taksitli ödeme tercih edenlerin ilk taksit ödemelerini yaptıktan sonra ikinci taksit ödemelerini de zamanında yapması gerekecek. Enflasyon farkları bu durumlarda yüzde elli kadarlık kısmı silinecek.

Ödemeler için sunulan 36 ay vade imkanları taksitli ödeme seçenlerin bu kadar sürede bitirmesine yardımcı olacak. İlk iki taksit ödemesinin kesinlikle zamanında ve tam olarak yapılması gerekir. Aksi halde yapılandırmalar iptal edilir ve gecikme zamları ile faizler yeniden eklemeleri yapılır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.