1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Borcu olanlar dikkat: 2021’de muafiyet dönemi başlıyor! Yararlanacak kişiler şimdiden belli oldu…
Borcu olanlar dikkat: 2021’de muafiyet dönemi başlıyor! Yararlanacak kişiler şimdiden belli oldu…

Borcu olanlar dikkat: 2021’de muafiyet dönemi başlıyor! Yararlanacak kişiler şimdiden belli oldu…

Vatandaşlar vergi muafiyeti ile ilgili haberleri araştırıyor ve yakından takip ediyorlar. Yapılandırma çalışmaları sonlandırıldı ve yeni yılın başlaması ile kişilerin vergileri yapılandırılmış olacak. B

A+A-

Evde üretim yapan ve internet ortamında satışını gerçekleştiren kişiler için de vergi muafiyeti hakkı çıktı. Yeni yılın ilk gününde çıkacak olan düzenleme sonucunda en çok yararlanan kesim evde çalışan kadınlar olacak.

Yeni yılda kanuna alınan vergi muafiyeti herkesin ilgisini çekmiş durumda. Peki kimler bu haklardan yararlanabilecek? Kimlerin vergi borcu yapılandırılacak? Yapılandırmalar ağırlıklı olarak kadın girişimcilere yönelik olarak düzenleniyor. Kadın girişimlere destekler çoğalacak ve daha rahat nefes almaları sağlanacak. Evden üretim yapan ve sanal ortamda satış yapan kadınlar için vergi muafiyeti geldi.

Gelir Vergisi Kanunu üzerinde iyileştirmeler yapılmış ve kişiler için daha iyi bir hale getirilmişti. Bu düzenlemeye göre bir iş yeri açmadan evde üretim sağlayan ve elektronik ortamda satış gerçekleştiren kişilere vergi muafiyeti geliyor. Vergi muafiyeti ise 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren kişilerin hakkı haline gelecek. Kişilerin bu haklardan yararlanabilmesi için muaf esnaf belgesi alması yeterli olacaktı. Ayrıca ülke üzerindeki bir bankada ticari hesap oluşturması ve işlemlerini bu hesap üzerinden gerçekleştirmesi de koşullar arasında yer alıyor. Hasılatları 220.000’i geçmeyen vatandaşlar bu haklardan yararlanacak.

Bankalar herhangi bir elemanı bulunmayan kişilerden %4 vergi kesintisi yapacak. Çalışanı olan vatandaşlar için ise %2 gelir vergisi kesintisi gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı’nın ise bu oranı 1/2 oranında arttırıp azaltabilme hakkı bulunuyor.

Normalleşme Desteği

Kısa çalışma ödeneği alan sigorta üzerinden çalışan vatandaşlar, normal çalışma zamanlarına geçerlerse işverene bazı haklar tanınacak. İşsizlik Sigortası Fonu üzerinden verilen prim desteği kişilere 30 Haziran tarihine kadar ilerletilebilecek.

Kısa Çalışma Ödeneği

Cumhurbaşkanı bu ödeneğin süresini 30 Haziran 2021 tarihine kadar ilerletme hakkına sahip bulunuyor.

Prim Vergi Teşviği

Cumhurbaşkanının yaptığı açıklamaya göre mesleki yeterliliği bulunan ve genç olan kadınlar istihdam edilir ise, işverene verilen primler geçmiş senenin ortalaması ile birlikte hesaplanacak. İşverenlere ek olarak istihdam verilecek, 12 ay süreyle verilecek bu hak; kadın, engelli ya da genç gibi durumlar için 18 ay süreyle verilecek. Cumhurbaşkanının ek istihdam haklarını 31 Aralık 2023 tarihine kadar ileri çekmeye hakkı bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.