1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Borcu olan vatandaşlar için müjdeli haber! Son başvuru günü 31 Mart, tamamen silinecek…
Borcu olan vatandaşlar için müjdeli haber! Son başvuru günü 31 Mart, tamamen silinecek…

Borcu olan vatandaşlar için müjdeli haber! Son başvuru günü 31 Mart, tamamen silinecek…

Sigortalı çalışmayan, anne, baba ya da eşler üzerinden sağlık hizmeti alma hakkına sahip olamayan kişiler için genel sağlık sigortası kapsamında fırsatlar sunulmaya devam ediyor.

A+A-

Sigortalı çalışmayan, anne, baba ya da eşler üzerinden sağlık hizmeti alma hakkına sahip olamayan kişiler için genel sağlık sigortası kapsamında fırsatlar sunulmaya devam ediyor.

2021 yılı itibari ile aylık gelirleri 1192 TL üzerinde olan vatandaşlar için her ay 107 TL 32 kuruş GSS prim borçları ödemek zorunda kalacak. Fakat kimse yaşanan bu zorlu günler içerisinde gelir testi yaptırmayı bilmiyor. Hal böyle olunca GSS borcu yıllar içerisinde bir hayli birikiyor. Herkese eşit düzeyde gelen fırsat karşısında yapılandırma süreleri 1 Şubat tarihinde sona ermişti. Fakat GSS prim borçlarından kişiler kurtulmak için süreçlerine devam ediyor.

Başvurular 31 Mart…

Gelir testleri normal zamanlarda yükümlülüklerin başlamış olduğu tarihten en fazla bir ay içerisinde yapılma şartı aranıyor. Bir aylık süreci kaçırarak geride kalmasına neden olanlar ya da daha önce hiç gelir testine girmemiş olan vatandaşlar için yapılandırma kanununda haklar tanınmaya başladı. Böylece 31 Mart 2021 tarihlerine kadar gelir testine başvuru yaparlarsa GSS primleri, çıkan sonuçlara göre başlangıç tarih itibari ile güncellemelere girecekler.

Kontroller nereden yapılacak?

Maliye tarafından interaktif vergi dairesi için e devlet şifreleri ile beraber giriş yaptıktan daha sonra GSS prim borçlarını görebilecekler. Ödemeler ise bu zorlu günlerde doğrudan sistem üzerinden yapılabilecek. Ödeme gücü yer almayan vatandaşlar gelir testine girerek prim ödeme yükümlülüklerinden kurtulmayı başarıyor. Gelir testi konusunda hanede yaşamına devam eden kişilerin kişi başı asgari ücretin üçte birinin altında olması durumunda prim ödemeleri geçerli olmayacak.

Gecikme cezaları silinecek…

Bir yandan da borcu yer alan vatandaşlar için 30 Nisan 2021 tarihine kadar prim borçları olanlar ana paralarını peşin ya da taksit ile ödeme yaparlarsa borcun gecikme cezası ile beraber zamlarının da tamamının silinmesi yapılacak. Ödemeler parça parça yapılması durumunda tüm ana para ödemeleri de 30 Nisan tarihine kadar ödemelerin yapılmış olma şartları aranıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.