1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Bomba seçim açıklaması! İktidar kulislerinden erken seçimle ilgili net tarih geldi
Bomba seçim açıklaması! İktidar kulislerinden erken seçimle ilgili net tarih geldi

Bomba seçim açıklaması! İktidar kulislerinden erken seçimle ilgili net tarih geldi

Son günlerde erken seçimle ilgili çokça söylem üretiliyor. Dün 6 Kasım 2022’de seçime gidileceği söylenmişken, iktidar kulislerinden erken seçimle ilgili net tarih geldi. İşte detaylar…

A+A-

Ülkedeki güncel durum, iktidara olan öfkeyi ve hıncı giderek arttırıyor. Seçime 1 yıl kadar bir süre kalmışken, iktidardan, muhalefete birçok grup, seçim hazırlıklarına başlamış durumda. Bir süredir konuşulan erken erken seçim, bir haftadır ülke gündeminin önemli bir başlığı haline gelmiş durumda.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, Ankara’da öne çıkan ve çok konuşlan başlıklardan biri erken seçim. “İktidar bu ekonomik tabloda 2022 kışını çıkaramaz, erken seçim olacak” diyenler tarih bile vermeye başladı. 6 Kasım 2022 Pazar günü yapılacak bir erken seçim konuşulurken iktidar cephesi ısrarla “seçim zamanında olacak” demeyi sürdürüyor. Ancak bahsedilen tarih Haziran 2023 değil. AK Parti kulislerinde seçimin gelecek yıl nisan ayı sonunda bitecek Ramazanın ardından mayıs ayında yapılacağı konuşuluyor.

2+1 SEÇİM

Muhalefet tarafının, gelecek seçim için planının 50+1 değil 2+1 olduğu konuşuluyor. Muhalefet cephesi cumhurbaşkanlığı seçimi için gereken bu oy oranına gönderme yaparak seçime “2+1 seçimi” adını vermiş durumda. Hem Cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği için seçim yapılacağını belirten muhalefet bu iki seçime bir de sistem değişikliği iddiasını/vaadini ekleyerek, “Bu seçim aynı zamanda demokratik anayasa seçimi olacak” diyor. Bu nedenle de önümüzdeki seçimi “2+1 seçimi” olarak tarif ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum