1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bolu Belediyesi'nden İşçilere Yüzde 25,5 Oranında Rekor Zam
Bolu Belediyesi'nden İşçilere Yüzde 25,5 Oranında Rekor Zam

Bolu Belediyesi'nden İşçilere Yüzde 25,5 Oranında Rekor Zam

2020 yılında enflasyon hedefinin tek hane beklenmesi sebebiyle verilen zam oranları kimseyi tatmin etmezken Bolu Belediyesinden yılı rekor maaş zammı haberi geldi.

A+A-

Bolu Belediyesi ile Belediye İş-Sendikası arasında yaşanan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri bekleneninden ötesinde yüksek bir zam oranı ile sonuçlandı. Tarafların 2 gündür süren zam pazarlıkları sonucunda Bolu Belediyesi kadrolu işçiler için yüzde 22,5 zam konusunda anlaşma sağlandığını açıkladı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan varılan anlaşmayı açıklarken bir itirafta da bulundu. Normalde pazarlıklarda yüzde 20 oranında anlaşıldığını fakat sendikalardan gelen jest talebini görmezden gelemediklerini ve yapılan ekstra yüzde 2,5’lik zam ile birlikte toplamda yüzde 22,5’lik yılın en yüksek zammını verdiklerini açıkladı. Salonda görüşmeleri yakından takip eden işçiler zam oranının açıklanması ile son derece mutlu oldukları görüldü.

Yılın En Yüksek Zammı

2019 yılının son günlerinde önce askeri ücret sonrada memur zamları belli olmuştu. Verilen zamlar büyük hayal kırıklığı yaratırken metal sendikasında anlaşma sağlanamaması sebebiyle şuan grev ve lokavt kararları uygulanıyor.

Tüm bu gelişmeler ışığında Bolu Belediyesi tarafından verilen yüzde 25,5 oranında ki zam hem işçi ve ailelerini sevindirirken hem de yapılan bu zam 2020 yılının maaşlarda yapılan en yüksek zammı olarak da kayıtlara geçti. Böylece Bolu Belediye başkanı seçimlerden önce verdiği zam sözünü tutmuş oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.