1. HABERLER

  2. KELEBEK

  3. Bizimkiler dizisinin Cemil'inden kötü haber, sevilen isim Uğurtan Sayıner hayatını kaybetti!
Bizimkiler dizisinin Cemil'inden kötü haber, sevilen isim Uğurtan Sayıner hayatını kaybetti!

Bizimkiler dizisinin Cemil'inden kötü haber, sevilen isim Uğurtan Sayıner hayatını kaybetti!

Son dakika ... Türk sinemasının acı kaybı. Türk televizyonuna damga vuran ve 1989- 2002 yılları arasında yayınlanan ve büyük ilgi gören 'Bizimkiler' dizisinde Cemil karakteri rolünde olan tiyatro sanatçısı 77 yaşındaki Uğurtan Sayıner, hayatını kaybetti.

A+A-

Uğurtan Sayıner, yaşlılığa bağlı nedenlerden dolayı bu akşam saatlerinde İzmir Karşıyaka'daki evinde rahatsızlanarak hayatını kaybetti. Sayıner'in ev arkadaşı tiyatro oyuncusu Osman Cavcı, Sayıner'in vefatından dolayı büyük üzüntü duyduklarını, cenaze işlemleri için yakınlarının İzmir'e gelmesini beklediklerini söyledi.

Sayıner ileri yaşla birlikte, yeme bozukluğu ve sıvı elektrolit dengesizliği nedeniyle geçen sene İzmir Eşrefpaşa Hastanesi'nde tedavi görmüş, sağlığına kavuşması sonrası taburcu edilmişti.

İktisat fakültesi mezunu olan Sayıner, 1962 senesinde sanat yaşamına tiyatro ile başladı. İttihat ve Terakki Tiyatrosu, TÖS Tiyatrosu, Arena Tiyatrosu, Gen - Ar Tiyatrosu, Üç Maymun Kabare, ve Ercan Yazgan - Bülent Kayabaş topluluklarında çalıştı. Sinema ve televizyon dizilerinde de rol alarak, Bizimkiler dizisinde canlandırdığı "Sarhoş Cemil" karakteriyle zirveye çıktı. Uğurtan Sayıner, Perihan Abla, İki Koca Adam, Avanak Dedektör, El Kızı, Küçük Esnaf, Herakles, Heykelin Sırrı, Yağmurdan Sonra, Bir Kurşun, Bizimkiler gibi dizi film ve filmlerde rol almıştı.

"SIRAMI BEKLİYORUM" DEMİŞTİ

Sayıner, İHA'ya yapmış olduğu röportajda, "Bizimkiler'de oynayan 23 arkadaşım vefat etti. Neredeyse bir tek ben kaldım. Ben de sıramı beklemekteyim" demişti. Sayıner'in cenazesinin salı günü defnedileceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.