1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Binlerce Aileye Yardım Verilecek... Asgari ücretliler, emekli, sigortalı çalışanlardan memurlara kadar destek verilecek
Binlerce Aileye Yardım Verilecek... Asgari ücretliler, emekli, sigortalı çalışanlardan memurlara kadar destek verilecek

Binlerce Aileye Yardım Verilecek... Asgari ücretliler, emekli, sigortalı çalışanlardan memurlara kadar destek verilecek

Adım adım her şey sonunda açıklandı. PTT üzerinden yapılan başvuruların ardından herkes anında alabilecek. Asgari ücretliler, emekli, sigortalı çalışanlardan memurlara kadar ödenen devlet yardımlarısonundabelli oldu. Ülkemizde 2020 Mart ayından bu yana kadar kendisini belli eden korona virüs salgını ile beraber birçok vatandaş ekonomik anlamda zorlu süreçlerden geçmek zorunda kalıyor.

A+A-

Adım adım her şey sonunda açıklandı. PTT üzerinden yapılan başvuruların ardından herkes anında alabilecek.  Asgari ücretliler, emekli, sigortalı çalışanlardan memurlara kadar ödenen devlet yardımlarısonundabelli oldu. Ülkemizde 2020 Mart ayından bu yana kadar kendisini belli eden korona virüs salgını ile beraber birçok vatandaş ekonomik anlamda zorlu süreçlerden geçmek zorunda kalıyor. Bu süreç içerisinde çalışamayan, hastalıkları olan, sosyal güvenceleri bulunmayan birçok vatandaş için aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları, belediyeler ve kaymakamlıklar ödeme yapmaya devam ediyor.

Asgari ücretliler, emekli, sigortalı çalışanlardan memurlara kadar ödenen devlet yardımları hız kazandı. Yapılan zamlar ile beraber vatandaşlar rahat bir nefes alacak. Verilen destek ödemeleri bir yandan maddi olabileceği gibi bir yandan da giyecek ya da  yiyecek yardımları olarak da verilmeye devam ediyor. Devlet tarafından sunulan yardımlardan bir tanesi de bebek bezleri ya da mama yardımları olmaya devam ediyor. Devlet yaşanan bu zorlu günlerde sosyal devlet anlayışı ile beraber süt ile mama yardımları vermeye başladı.

2021 yardım paketleri açıklandı…

Korona virüs salgın süreçleri içerisinde özel şartları yerine getiren vatandaşlar için devlet ve özel kurumlar tarafından birçok yardım verilmeye devam ediyor. Bunun için vatandaşların aranan temel şartları yerine getirmesi gerekir. Pandemi süreçleri içerisinde birçok yardım yapılıyor.

Kira yardımları…

Devlet tarafından verilen kira yardımları için özel şartlar aranıyor. Bunlar arasında ticari kazançları basit usul ile tespit edilmiş olanlar, vergi ödemelerinden muaf tutulmuş olanlar, bunların haricinde kalan esnaflar ile beraber sanatkarlar için gerçek kişi tacirlerine özel olarak 1000 TL kira yardımları verilecek. Küçük olan iller için 500 TL olarak, büyük şehir belediyelerinin yer aldığı iller için 750 TL olmak üzere toplam üçer aylık kira ödemeleri verilecek.

Çalışmayan anneler için ödeme…

Devlet tarafından sadece çalışan anneler için değil bir yandan da çalışmayan anneler için de destek ödemeleri verilmeye devam ediyor. Anne olan herkes için ilk çocuklarda 300, ikinci çocuklarda 400, üç ve bundan sonraki her çocuk için de bir kereye mahsus olarak 600 TL olarak ödemeler veriliyor. Bir yandan da 202 TL değerinde emzirme ödenekleri verilmeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.