1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Bilim Kurulu’ndan Şaşırtan Açıklama Geldi! Okulların Açılma Tarihi Ertelenecek…
Bilim Kurulu’ndan Şaşırtan Açıklama Geldi! Okulların Açılma Tarihi Ertelenecek…

Bilim Kurulu’ndan Şaşırtan Açıklama Geldi! Okulların Açılma Tarihi Ertelenecek…

Bilim Kurulu Üyesi okulların açılma tarihi ile ilgili kritik bir açıklamada bulundu. Mutasyon virüs okulların açılma zamanını da etkiledi. Mutasyon virüs okulların tamamen açılmasını erteleyeceğini belirtti.

A+A-

Korona virüs nedeni ile geçen yıldan beri eğitime onlıne devam eden öğrenciler, yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika haberlerini oldukça yakından takip ediyor. Geçen hafta açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okulların açılış tarihi ile ilgili detaylar vermişti.  Fakat Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz ülkede son zamanlarda mutasyon virüs vakalarının arttığını belirterek yüz yüze eğitim ile ilgili oldukça kritik bir açıklamada bulundu.

Mutasyon Vakaları Arttı

Bilim Kurulu Üyesi Dr. Yavuz açıklamasında mutasyon virüse karşı var olan kısıtlama ve önlemlere kesinlikle devam edilmesi gerektiğini vurguladı. Mutasyonun durumu ağırlaştırması halinde var olan önlemlerin de arttırılmasını vurguladı. Bu durumda da okulların açılma tarihinin biraz daha ertelenmesini belirtti.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz tüm veli ve öğrencileri ilgilendiren oldukça kritik bir açıklamada bulundu.

Şubat Ayında Okulların Açılması Planlanıyordu

Şubat ayının ortası gibi okulların yüz yüze eğitim ile devam etmesi planlanıyordu. Fakat ülkemizde yeni görülen mutasyon virüs nedeni ile eğitimin ertelendiğini vurgulayan Yavuz açıklamasında şu sözlere yer verdi:

‘Bir yıldır oldukça hareketli bir süreç yaşıyoruz. Önümüzdeki yılı da bu şekilde yakından izleyeceğiz. Önümüzdeki yılın önlemlerini de belirleyerek devam etmeliyiz. Biz oldukça kısa bir sürede çok daha umutlu bir noktada olduğumuzu söyleyebiliriz. Fakat acele edersek eğer tüm bu umutlarımız boşa çıkabilir. Bu sebepten bu yılı hepimiz aşıya ulaşana kadar kontrollü bir şekilde ve oldukça dikkatli bir şekilde geçirmemiz gerek. Okulların açılması planlanıyordu. Fakat bu mutasyon virüs nedeni ile ertelenmek durumunda kaldı. Fakat köy okulları eğitime devam edebilir. Çünkü kontrolü daha kolay.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.