1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Bilgisayarında Bu Program Olanların Başı Dertte! Virüs Sızdırılmış Olabilir…
Bilgisayarında Bu Program Olanların Başı Dertte! Virüs Sızdırılmış Olabilir…

Bilgisayarında Bu Program Olanların Başı Dertte! Virüs Sızdırılmış Olabilir…

Windows 10 işletim sisteminin güvelik uygulaması olan Windows Defender, yaklaşık 1 milyar kullanıcıya ulaşan popüler temizlik uygulaması CCleaner’i, yanında farklı uygulamalar getirdiği gerekçesi ile ‘’Potansiyel İstenmeyen Uygulama’’ olarak kara listeye aldı.

A+A-

Yaklaşık 17 yıl önce Piriform tarafından piyasaya sürülen CCleaner temizlik uygulaması ile birlikte geçici dosyalar ve çerezleri ya da direkt kayıt defterini temizleyebilirsiniz. Bu temizleme işlemlerinin ardından bilgisayarınızın performansını artırabilirsiniz.

Kullanıcılar tarafından memnuniyet notları alan CCleaner neden kara listeye alındı? CCleaner temizlik uygulaması kaldırılıyor mu? Windows Defender CCleaner uygulamasını neden potansiyel istenmeyen uygulamalar listesine aldı? Tüm bu detaylar haberimizin devamındadır…

CCleaner Artık Kullanılmayacak mı?

Microsoft’un Potansiyel İstenmeyen Uygulamalar sayfasına bakıldığı takdirde, konu ile alakalı olarak CCleaner için doğrudan herhangi bir sorun belirtilmemiş görünüyor.

CCleaner ücretsiz ve 14 günlük Premium deneme sürümlerinin, gerekli görülmeyen yazılımlar ya da geliştirici Piriform’un diğer uygulamalarının da yer aldığı paketlerle sunulduğu, bunun da kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyebileceği belirtilmiştir. Microsoft, CCleaner ile aynı pakette sunulup bilgisayara yüklenen uygulamaların bilgisayar için tehdit oluşturabileceğini ifade etmektedir.

Piriform’un ise CCleaner’ı kara listeden çıkarmak için farklı yazılımlar içeren yüklenici paketlerinden vazgeçip vazgeçmeyeceği henüz bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.