1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Beşiktaş'ın Yıldızı Atiba Hutchinson, Simcoe County Rovers FC Kulübüne Ortak Oldu
Beşiktaş'ın Yıldızı Atiba Hutchinson, Simcoe County Rovers FC Kulübüne Ortak Oldu

Beşiktaş'ın Yıldızı Atiba Hutchinson, Simcoe County Rovers FC Kulübüne Ortak Oldu

Süper Lig’e gelmiş en değerli ve istikrarlı yabancı futbolcular arasında şimdiden anılan Beşiktaş’ın yıldız oyuncusu Atiba Hutchinson bu kez saha dışı bir olayla gündemde! Ancak konu yine futbol!

A+A-

Beşiktaş'ta sözleşmesi sezon sonu bitecek 39 yaşındaki Atiba Hutchinson'ın emekli olup olmayacağı şimdilik belirsizliğini korurken, Kanadalı yıldızdan flaş bir hamle geldi. Beşiktaş'ın Kanadalı futbolcusu Atiba Hutchinson kulüp satın aldı. Peki, usta oyuncu hangi kulübü satın aldı?

Ülkesinin Takımına Ortak Oldu!

Beşiktaş takımında tam 9 sezondur istikrarlı bir biçimde forma giyen Atiba Hutchinson'un sözleşmesi 30 Haziran 2022 itibarıyla sona eriyor. 39 yaşındaki futbolcunun futbolu bırakabileceği konuşulurken, Atiba'dan dikkat çeken bir hamle geldi.

Atiba'nın, ülkesinde 2021 yılında kurulan Simcoe County Rovers FC kulübüne ortak olduğu öğrenildi. Kanada basınında yer alan habere göre; eski futbolcu Julian De Guzman'ın kurduğu ve Atiba'nın ortaklarından biri olduğu kulüp, Kanada'da 3. lige denk gelen eyalet ligi League1 Ontario'da mücadele ediyor.

Haberde ayrıca, Cyle Larin (Beşiktaş), Doneil Henry (Los Angeles FC) ve kadın futbolcu Janine Beckie (Portland Thorns)'nin de ileride kulüp yönetimine dahil olacakları belirtildi.

Bir İstikrar Abidesi: Atiba Hutchinson

Atiba Hutchinson 2013 yılından bu yana formasını giydiği Beşiktaş'ta 3 lig şampiyonluğu yaşarken ayrıca bir kez Ziraat Türkiye Kupası, 1 kez de Süper Kupa'yı kazanma mutluluğunu tattı.

Siyah beyazlı formayla bugüne kadar 322 maçta sahaya çıkan bu karşılaşmalarda 26 gol ve 35 asistlik performans sergiledi. Tecrübeli futbolcu bu sezon ise 29 maçta forma şansı bulurken 3 gol ve 1 asist kaydetti. Atiba, ayrıca Kanada Milli Takımı’nda oynadığı maçlarda 9 gol attı ve 2 asist yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.