1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Beşiktaş’a Sivas'ta Soğuk Duş
Beşiktaş’a Sivas'ta Soğuk Duş

Beşiktaş’a Sivas'ta Soğuk Duş

Şampiyonluk için kritik öneme sahip maçta sahasında Sivasspor 2-1 yenilen Beşiktaş şampiyonluk yolunda telafisi oldukça zor olan bir yara aldı.

A+A-

Ligin ilk yarısını Sivasspor ’un 7 puan gerisinde kapatan Beşiktaş’ta puan farkını dörde indirmek istediği müsabakada rakibinin son yarım saati 10 kişi oynamasına rağmen 2-1 yenilerek rakibinin 10 puan gerisine düşmenin şoku yaşanıyor. 

Beşiktaş ile Sivasspor arasında ki maç şampiyonluk anlamında sadece bu 2 takımı değiş şampiyonluk mücadelesi veren diğer 5 takımı da yakından ilgilendiriyordu. Sivasspor bu önemli maça çok erken bulduğu golle başladı. Dakikalar henüz 7’yi gösterdiğinde Erdoğan Yeşilyurt’un kullandığı sert ve düzgün serbest vuruş yerden de sekerek ağlara gidiyor.

Beşiktaş bu dakikadan sonra Sivasspor kalesinde yoğun bir baskı kursa da çok net pozisyonlar üretemediği görüldü. Dakikalar 33’ü gösterdiğinde ise Beşiktaş takımında bu sene en çok eleştirilen futbolcuların başında gelen Adem Ljajic yaptığı kafa vuruşu ile skoru eşitliyor. Maçın ilk yarısı bu şekilde devam edecek sanırken Sivasspor ‘un golcüsü Yatabare sahneye çıkıyor ve attığı nefis golle takımının soyunma odasına 2-1 önce girmesini sağlıyor.

İkinci Yarı Nefes Kesti

İkinci yarının ise adete nefes kestiği görüldü.  Beraberlik golü için baskısını iyice arttıran Beşiktaş ardı ardına pozisyonlar bulurken Sivasspor takımı Beşiktaşlı oyuncuları durdurmak için sıklıkla faul yapmaları nedeniyle çokça sarı kart gördüler. Dakikalar 67’i gösterdiğinde ise Sivasspor oyuncusu Uğur Çiftçi yaptığı sert faul sonrası sarı kart gördü.

Var odasının ikazı ile pozisyonu tekrar izleyen hakem bu kez oyuncuyu kırmızı kart ile cezalandırdı. Bu dakikadan sonra 10 kişi kalan Sivasspor yaptığı katı defans ile Beşiktaş’a gol şansı vermezken şampiyonluk yolunda altın değerinde 3 puanı alarak 40 puanla liderliğini devam ettiriyor. Beşiktaş’ın aldığı bu yenilgi ile şampiyonluk şansının oldukça azaldığı görüldü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.