1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Belediyeler görevlendirildi! Herkese 400 TL nakit para yardımı yapılacak!
Belediyeler görevlendirildi! Herkese 400 TL nakit para yardımı yapılacak!

Belediyeler görevlendirildi! Herkese 400 TL nakit para yardımı yapılacak!

Dünyanın mücadele içinde kaldığı salgın nedeni ile maddi durumu kötü etkilenen ailelere, belediyeler tarafından korona yardımı verilmektedir. Bu yardımlar ailedeki kişi sayısı ile gelir miktarına bakılarak verilecektir. Peki, belediye yardımından faydalanacak kişilerin taşıması gereken özellikler nelerdir? Kimler bu yardımdan yararlanabilir? Korona yardımı başvurusu nasıl yapılır?

A+A-

 Belediye Korona Yardımlarından Kimler Yararlanacak?

Belediye korona yardımından faydalanabilecek öncelikli kişiler, durumu aciliyet gerektiren kişilerdir. 65 yaş ile üstü kişiler, ağır engeli bulunan kişiler yahut yatalak durumda olan vatandaşlar, kronik rahatsızlığı olanlar, aylık gelir hesaplamasında belirlenen tutarın altında aylık gelire sahip olan kişiler başvuru yaparak belediyelerin korona yardımlarından faydalanabileceklerdir.

Belediyelerin Belirlediği Aylık Gelir Sınırı Ne Kadar?

Korona yardımından faydalanmak isteyen ailelerin aylık gelirlerine bakılarak, yardımın yapılıp yapılmayacağına karar verilir. Kişilerin yardım alabilmeleri için bakanlık tarafınca belirlenen aileye düşen toplam gelirin altında gelirin olması gerekiyor. Belirlenen aylık gelir ise 978 TL’dir. Bu tutarın altında bir tutarda geliri olan kişiler,  korona yardımlarından faydalanabileceklerdir. Yapılacak yardım tutarları belediyeden belediye değişkenlik göstermektedir.

Belediye tarafından verilecek olan korona yardımlarından faydalanabilmek için haneye düşen aylık tutar kişi sayısına göre şu şekilde olmalıdır.

2 kişilik aile: 1478 TL, 3 kişilik aile: 1874 TL, 4 kişilik aile: 2212 TL, 5 kişilik aile: 2530 TL, 6 kişilik aile: 2814 TL, 7 kişilik aile: 3019 TL, 8 kişilik aile: 3353 TL’nin altında olmalıdır.

Korona Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Belediyelerin internet sitelerinden ya da mobil uygulamalarından yahut telefon numaralarından, korona yardımı başvurusunda bulunabilirsiniz. Başvuru yapan kişilere belediyeler çeşitli sorular yöneltir. Başvuru formunun doldurulmasının ardından, başvuru sonucunuzun neticelenmesini bekleyebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum