1. HABERLER

  2. SSK

  3. Beklenen zam geldi! 12 bin 979 TL anında hesaplara yatacak! Detaylar belli oldu…
Beklenen zam geldi! 12 bin 979 TL anında hesaplara yatacak! Detaylar belli oldu…

Beklenen zam geldi! 12 bin 979 TL anında hesaplara yatacak! Detaylar belli oldu…

Milyonlarca vatandaşı çok yakından ilgilendiren gelişmeler gelmeye devam ediyor. Ocak ayından itibaren annelerin çalışma durumlarının ne olduğu fark etmeden farklı desteklerden yararlanma hakları bulunuyor.

A+A-

Milyonlarca vatandaşı çok yakından ilgilendiren gelişmeler gelmeye devam ediyor. Ocak ayından itibaren annelerin çalışma durumlarının ne olduğu fark etmeden farklı desteklerden yararlanma hakları bulunuyor.

Bu ödemeleri tüm anneler alabiliyor. Gelen ocak zamları ile beraber ödemeleri doğum yapan tüm anneler alabilecek. Toplam 12 bin 979 TL ödeme alabileceklerdir.

Belirlene yasalara göre istifa etmiş olanlara tazminat ödemesi yapılmaması durumlarında hükümler geliyor. Fakat bunların yanı sıra bir istisnai durum olarak vatandaşların 3600 prim gün ödeme şartlarını yerine getirmesi gerekiyor. Annelerin belirli desteklerden yararlanması için birçok fırsat sunuluyor.

1475 sayılı kanun kapsamında 14. Maddeye göre kıdem tazminatı almak için ha kazanılacak durumlar eklendi. İstifa eden vatandaşların da artık kıdem tazminatı alabilecek oldukları belirledi. Yasa kapsamında tazminat alabilecek vatandaşlar;

  1. Durduk yere işverenler tarafından işten çıkarılmak
  2. İşçilerin haklı olarak fesihten ayrılması
  3. Muvazzaf askerlik için işten ayrılmak
  4. Emekli olmak için işten ayrılmak
  5. Kadınların evlenmiş olduğu tarihten bir yıl içerisinde işlerine son vermesi
  6. Emekli olmak için yaş şartları hariç diğer şartları yerine getirmek
  7. Çalışanların hayatlarını kayıp etmesi durumlarında tazminat almak için hak kazanacaklar.

Annelere en az 12 bin 979 TL ödeme…

Anneleri çalışması ya da çalışmaması gibi durumlar fark etmeden bazı desteklerden yararlanmak gibi hakları bulunuyor. Bunlardan bir kısmını anneler çalışma hayatında yer almasa bile devletten alabilecekler. Bu ödemeler;

  1. Doğum yardımları

15 Mayıs 2015 tarihinden sonra doğum yapan her kadın için bir kereye mahsus olarak verilen ödemedir. Bu tarihten sonra yapılan ilk doğum için 300, ikinci doğum için 400, üç ve bundan sonraki her doğum için de bir kereye mahsus 600 TL ödeme verilir. Çocukların canlı doğması gerekirken anne ya babaların TC vatandaşı veya mavi kart sahibi olması gerekir.

  1. Süt parası

Emzirme ödeneği olarak da bilinen bu yardım kadınlara bir kereye mahsus olarak 225 TL olarak verilir. Bir yıl içerisinde bu ödemeleri alabilecekler. Kadınların çalışması ya da çalışmaması fark etmeden herkese verilir.

  1. İş görmezlik ödenekleri

Çalışan anneler için verilen ödemelerdir. Annelerin doğumdan 8 hafta önce ve doğumdan 8 hafta sonra olmak üzere 16 hafta izin yapma hakkı vardır. Toplam bu süreçlerde raporlu olan kadınlar için 112 gün ücret ödemesi yapılır. Brüt ücretin üçte ikisi kadar ödeme yapılır.

Devlet tarafından bu üç ödemeyi de alan anne doğum yapması durumunda toplam 12 bin 979 TL ödeme alacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.