1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Beklenen Resmi Açıklama Geldi: Whatsapp'ta Sözleşmeyi İmzalamayanların Hesapları Silinecek Mi?
Beklenen Resmi Açıklama Geldi: Whatsapp'ta Sözleşmeyi İmzalamayanların Hesapları Silinecek Mi?

Beklenen Resmi Açıklama Geldi: Whatsapp'ta Sözleşmeyi İmzalamayanların Hesapları Silinecek Mi?

Geçtiğimiz aylarda gündeme gelen ve kişisel verileri ihlal ettiği gerekçesi ile tepki toplayan yeni WhatsApp'ın mecburi yeni protokolü için vermiş olduğu süre bugün sona erdi. Konuyla ilgili Whatsapp'tan açıklama geldi.

A+A-

Geçtiğimiz aylarda gündeme gelen ve kişisel verileri ihlal ettiği gerekçesi ile tepki toplayan yeni WhatsApp gizlilik protokolüyle, Facebook ile hiç olmadığı kadar ayrıntılı kişisel veri paylaşımı başlıyor. Üstelik gizlilik protokolü onay süreci kullanıcılara bir dayatma olarak sunuluyor. Kullanıcılara reddetme seçeneği sunulmazken, yeni gizlilik protokolüni onaylamayanlar aşamalı olarak başlayacak kısıtlamalarla uygulamayı kullanamayacak. Konunun büyük tepki toplamasıyla beraber beraber Rekabet Kurulu, Facebook ve WhatsApp hakkında re’sen soruşturma başlatmıştı.

15 MAYIS'TA BAŞLAYACAĞINI AÇIKLAMIŞTI 

WhatsApp ise geri adım atmayarak; öncelikle 8 Şubat’ta başlaması planlanan kısıtlamalara, kullanıcılarına yenilenen gizlilik sözleşmedeki değişimleri çok daha iyi anlatabilme gerekçesi ile 15 Mayıs tarihinde başlayacağını açıklamıştı.

KISITLAMA İDDİASI 

Bugünden itibaren başlayacak kısıtlama sürecinde ilk aşamada büyük değişimler olması beklenmiyor. Yani yeni sözleşmeyi onaylamayanlar için hesap önleme gibi büyük adımlar atılmazken kullanıcılar sosyal ağ uygulamasını normal kullanmaya devam edebilecek. Ancak ilerleyen süreçte büyük kısıtlamalar gelecek. Resmi açıklamalara göre kısıtlamalar farklı kullanıcılar için aşamalı olarak başlayacak.

İlk etapta gizlilik protokolünin onaylanması için bütün kullanıcılara bir bildirim gönderilecek. Ardından bu bildirim, onaylamayanlar için sabit olarak kalacak. İlk kısıtlama sözleşmeyi onaylamayanların sohbet ve kişi listelerine erişimlerinin kapatılması olacak. Yani mesaj ya da çağrı alabilecek fakat sohbet ya da kişi listelerinize ulaşamayacaksınız. Gelecek günlerde ise gizlilik protokolü onaylanmadığı taktirde, yeni sözleşmeyi kabul etmeyenler mesaj gönderemeyecek, sesli ya da görüntülü çağrı yapamayacak. Özetle sözleşmeyi reddetme seçeneğiniz bulunmuyor ve reddettiğiniz taktirde WhatsApp’ı kullanamayacaksınız. İddialar bu yöndeyken, Whatsapp'tan da bir son dakika açıklaması geldi.

WHATSAPP'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Sosyal medya şirketi Facebook'un bünyesinde ki mesajlaşma platformu Whatsapp'ın kullanıcılarına vermiş olduğu süre 15 Mayıs itibarıyla sona erdi. Konuyla ilgili Whatsapp'tan da fotoğrafı açıklama geldi. WhatsApp, gizlilik ilkesi ve hizmet koşullarındaki güncellemenin yürürlüğe girdiği 15 Mayıs'ta, "kişisel mesajlarınızı göremiyoruz" ve "hesabınızı silmeyeceğiz" paylaşımında bulundu.

WhatsApp'ın Twitter'dan yapmış olduğu paylaşımda, "Hayır, kişisel mesajlarınızı göremiyoruz. Hayır, hesabınızı silmeyeceğiz. Evet, arzu ettiğiniz zaman kabul edebilirsiniz." ifadeleri kullanıldı. Gizlilik politikası ve hizmet koşullarında değişikliğe gideceğini açıklamasının ardından büyüyen tepki sebebiyle WhatsApp, 8 Şubat'ta yürürlüğe sokmayı planlandığı uygulamayı, 15 Mayıs'a ertelemek ve kullanıcılara yapmış oldukları değişiklikleri açıklamak için bir hasar sınırlama kampanyası yürütmek mecburiyetinde kalmıştı. WhatsApp, Türkiye'de de çok sayıda kullanıcısını, başta BiP dahil olmak üzere diğer mesajlaşma uygulamalarına kaptırmıştı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.